Studiekammerater besøger fadderbarn i Nicaragua | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Studiekammerater besøger fadderbarn i Nicaragua

24-årige Asbjørn Wulff Helge har et fadderbarn i Nicaragua, fordi han gerne vil støtte et lokalsamfund, som har brug for det. Sammen med to venner har han besøgt sit fadderbarn og familien.

Tre studiekammerater har været på en længere rundrejse i Syd- og Mellemamerika for at opleve OL i Brasilien. På deres rejse valgte de også at tage forbi Nicaragua for at besøge Asbjørn Wulff Helges fadderbarn, Yordani, og hans familie.

”Det var rørende at se med egne øjne, hvad mine støttekroner går til,” siger Asbjørn.

Asbjørn bor på Vesterbro og læser idræt ved Københavns Universitet. Han har været fadder i et års tid. Fadderbarnet og hans forældre bor 45 minutter fra den nærmeste lille landsby, og de lever af at dyrke bønner og ris.

Det var rørende at se med egne øjne, hvad mine støttekroner går til

Asbjørn er den første fadder, der besøger landsbyen

Da de tre venner ankom til landsbyen, blev de modtaget ved skolen af en stor folk mennesker. En gruppe børn var klædt i en lokal festdragt og fremførte en traditionel dans. Det var første gang, en Planfadder havde gæstet landsbyen, så de tre venner blev takket for at have rejst den lange vej. Asbjørn fik også en lille hat med byens navn på. De tre venner havde en fodbold med til fadderbarnet.

”Det var hjertevarmende, at se ham kaste med bolden med et kæmpe smil. Det er et af de øjeblikke, som jeg vil huske,” fortæller Asbjørn.

Rundvisning og snak med familien

Efter modtagelsen fik Asbjørn og studiekammeraterne en rundvisning i landsbyen, hvor de så skolen og et medborgerhus, hvor der foregår diverse aktiviteter, som er støttet af Plan. Den lokale medarbejder fortalte, at de blandt andet oplyser om prævention og børnetrivsel, fordi teenage-graviditeter er meget udbredt i området.

De lokale unge får også gode råd til, hvordan de kan oprette deres egen virksomhed for at tjene penge. Asbjørn hørte blandt andet en ung fyr, som havde fået støtte til at åbne sin egen mekanikerforretning, hvor han reparerer motorcykler og scootere.

Da Asbjørn og vennerne spiste med fadderbanet og familien, sagde faren, at de var beærede og taknemmelige for, at de tre venner var kommet helt fra Danmark for at besøge dem, fortæller Asbjørn: ”Det var suverænt det mest intense øjeblik for mig under vores besøg.”

Asbjørn kunne godt tænke sig at besøge familien igen i fremtiden, selvom det er en lang rejse. En af vennerne overvejer også, om han skal blive Planfader til et barn.