Privatlivspolitik | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Privatlivspolitik

Her kan du læse om, hvordan vi beskytter og anvender de personlige data, du oplyser til os. Plan Danmark respekterer alle ønsker om at beskytte dine personlige data. Når du oplyser dem til os, hvad enten det er elektronisk, telefonisk eller skriftligt, behandler vi dem forsvarligt og beskytter dem i overensstemmelse med de krav, der stilles til data af denne type. Dine data vil udelukkende blive benyttet af Plan Danmark.

Introduktion

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig. Disse oplysningersom kan både være oplysninger du aktivt giver os, i forbindelse med en donation eller ved tilmelding som Planfadder, eller det kan være oplysninger vi indsamler ved hjælp af cookiew. De oplysninger der indsamles bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af annoncer. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med donationer til Plan Danmark eller ved oprettelse af et faddersakb.

Vi bruger dine personlige data til at opfylde vores forpligtelser omkring dit fadderskab. På den måde kan vi give dig den bedste og mest personlige oplevelse, når du støtter og kontakter Plan Danmark. Via breve, mails og nyhedsbreve holder vi dig for eksempel opdateret på, hvordan dit fadderbarn har det, og hvilke resultater du er med til at skabe i barnets lokalområde. Hos os kan du altid få oplyst, hvilke data vi har registreret om dig, og i henhold til Persondataloven er det din ret at gøre indsigelse mod vores registrering.

Sikkerhed

Plan Danmark benytter en SSL-kryptering, når du indtaster personlige oplysninger på www.plandanmark.dk. Det er den højst mulige sikkerhed på internettet. Vi har desuden truffet en række øvrige tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at holde dig opdateret om dit fadderskab. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Når du opsiger dit fadderskab, bliver dine bank- og kontooplysninger slettet i Plans datasystem i henhold til gældende lovgivning. Dine øvrige data vil efter en periode også blive slettet helt fra vores systemer. Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. Du kan dog til hver en tid kontakte os og bede om at få dem slettet, hvis du ikke ønsker, dine personlige oplysninger skal figurere i Plan Danmarks database.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies”. Oplysningerne anvendes blandt andet til optimering af websitet samt til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: plan@plandanmark.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.