Plans Nødhjælpsfond | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Plans Nødhjælpsfond

Som Planfadder kan du støtte Plans Nødhjælpsfond med 25 kr. hver måned eller med en enkelt donation. Donationerne redder børns liv. Alle bidrag gør en forskel. 

Katastrofer rammer hvert år verdens fattigste lande, og børnene er de mest sårbare. Når du støtter Plans Nødhjælpsfond, sikrer du, at nødhjælpen når hurtigere frem til børnene og deres familier. Dine bidrag går blandt andet til:

  • Rent vand, mad og medicin
  • Telte og tæpper
  • Beskyttelse af børnene
  • Genopbygning af hjem og skoler

Lige nu støtter vi børn og deres familier i Etiopien og syriske flygtninge i Egypten.

Syriske flygtninge får hjælp i Egypten

Mere end fire millioner mennesker er flygtet fra krigen i Syrien siden 2011. Plan støtter syriske familier i Egypten.

Livet som flygtning i Egypten er en desperat kamp for mad og husly, hvilket får fere familier til at krydse Middelhavet i båd med livet som indsats for at komme til Europa. Dit bidrag er med til at hjælpe flygtningene i Egypten, blandt andet med tæpper og jakker. De mest udsatte familier får også mindre pengebeløb, så de kan købe mad og leje et værelse, hvor de kan sove. Mere end 30.000 børn har allerede fået hjælp.

Vi uddeler skolelegater, skoleuniformer, bøger og skriveredskaber til børnene. De voksne får undervisning i, hvordan de kommer ind på det egyptiske jobmarked. Flere end 117.000 syriske flygtninge har fortsat brug for akut støtte i Egypten. 

Uddeling af mad og vand redder liv i Etiopien

Befolkningen i Etiopien sulter på grund af en langvarig tørke. Mere end fem millioner mennesker har akut brug for vand og mad.

Det er knastørt i det østafrikanske land, hvor befolkningen gennemlever den værste tørke i 30 år. Størstedelen af befolkningen bor i landområder og er afhængige af lokale afgrøder og landbrugsdyr. Flere end 63.000 børn under fem år, og mindst 52.000 gravide og ammende mødre har fået mad og vand.

Plan støtter bønderne i at redde deres marker og dyr og træner dem i nye modstandsdygtige dyrkningsmetoder. Vi uddeler også såsæd, så næste høst sikres. Over 83.000 husstande har fået hjælp. Plan er til stede i de mest afsidesliggende områder af Etiopien – også der, hvor vejene er så dårlige, at bilerne ikke kan komme frem. 

Læs, Plans Nødhjælpsrapport 2016/2017.

Adresse