Plan i Laos | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Plan i Laos

Mange familier i Laos har været berørt at de store oversvømmelser, som ramte landet sidste år. Huse, ejendele og afgrøder blev ødelagt - og hårdest gik det ud over dem, der i forvejen er de mest fattige. Plan hjælper med at få familierne på fode igen og genopbygge deres huse og landbrug. I Laos arbejder vi desuden med at etablere børnehaver, så landets forældre har pasningstilbud til deres børn. Det betyder, at forældrene har mulighed for at gå på arbejde og tjene penge til deres familier. På skoler og i lokalsamfund arbejder Plan med at sikre adgang til rent drikkevand og latriner.

Læs rapporten med resultater af Plans arbejde 2015

Bemærk (oktober 2016)

I august 2016 indførte regeringen i Laos restriktioner i forhold til kommunikation over for alle internationale humanitære organisationer, der arbejder i landet. Plan har været i dialog med regeringen, og det har ikke været muligt at komme frem til en løsning vedrørende kommunikation mellem faddere og børn og udveksling af billeder. Det er derfor ikke muligt at blive Planfadder I Laos, selv om Plan fortsat vil genneføre projekter i landet, som financieres på andre måder. Som Planfaddere skal I vide, at I har gjort en stor forskel for både fadderbørn og hele lokalsamfundet. Tusind tak!

 

Bemærk (august 2016):

Regeringen i Laos har indført restriktioner i forhold til kommunikation over for alle internationale humanitære organisationer, der arbejder i landet. Restriktionerne indebærer at du desværre ikke kan sende og modtage breve eller besøge dit fadderbarn i øjeblikket. Det betyder også, at Plan i Laos ikke kan sende fotos og den årlige opdatering om fadderbørnene. Plan Danmark og Plan i Laos fortsætter selvfølgelig arbejdet for børnenes skolegang, ernæring og sundhed, og ud over den manglende kommunikation betyder restriktionerne ingen ændringer for fadderbørnene og deres familier. Vi samarbejder med regeringen i Laos og håber at kunne finde en løsning i den nærmeste fremtid.

Kort, der viser hvor Plan arbejder i Laos