Plan i Ecuador | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Plan i Ecuador

Ecuadors højeste og mest aktive vulkan vågnede i august 2015, og præsidenten erklærede undtagelsestilstand i tilfælde af et stort udbrud. Plan arbejder med lokalsamfundene i de omkringliggende områder for at forberede dem på en nødsituation. Desuden samarbejder Plan med myndighederne i Ecuador om at ændre lavalderen for børneægteskaber. Tidligere var lavalderen 12 år for piger og 14 for drenge. Nu er den 18 år for alle.

Bemærk (december 2016)

Plans ansatte i de berørte områder har nu besøgt alle fadderbørn og bekræfter, at Plans fadderskaber igen kan fortsætte som normalt. Det betyder, at man som fadder igen kan sende brev til sit fadderbarn – og på samme måde også modtage breve fra sit fadderbarn. Alle faddere vil også modtage deres årsrapporter som planlagt. Som Planfaddere skal I vide, at I har gjort en stor forskel for både fadderbørn og hele lokalsamfundet. Jeres støtte i perioden efter jordskælvet er blandt andet gået til mad, hygiejnepakker, rent vand, tøj og myggenet - tusind tak!

Bemærk (maj 2016)

Et kraftigt jordskælv ramte Ecuador den 16. april 2016, og den 18. maj blev landet ramt af yderligere to store efterskælv. I alt er mere end 650 mennesker døde og over 30.000 er blevet såret. Heldigvis er ingen fadderbørn omkommet som følge af katastrofen. Jordskælvene er gået ud over den nordvestlige del af Ecuador. Særligt områderne Manabí, Santa Elena, Guayas og Ventanas, hvor Plan arbejder, er hårdt ramt. Plan uddeler mad, rent vand og medicin til de berørte familier og sørger for, at de har tag over hovedet. I Samarbejde med UNICEF har Plan også opført 17 børnevenlige områder, hvor børnene i de jordskælvsramte områder kan opholde sig, lege og lære, mens det massive genopbygningsarbejde står på.

Læs rapporten med resultater af Plans arbejde 2016

Kort, der viser hvor Plan arbejder i Ecuador