Nyheder | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Nyheder

Forældre i Kenya fremstiller bind til deres døtre

22 februar 2017

Ofte har familier ikke råd til bind eller tamponer i den fattige Bondo provins i Kenya. Det betyder, at pigerne dropper ud af skolen, når de kommer i puberteten, da de er bange for at bløde igennem deres skoleuniform.

Men færre piger dropper nu ud af skolen, fordi deres forældre fremstiller menstruationsbind til dem. 

Malawi forbyder børneægteskaber

21 februar 2017

Parlamentet i Malawi har ændret grundloven, så det nu er forbudt at gifte mindreårige. Det sker efter pres fra blandt andre lokale ungdomsgrupper og Plan.

Med stort flertal stemte 131 ud af 133 medlemmer af parlamentet i februar 2017 ja til, at børneægteskaber skal forbydes. Tidligere kunne børn ned til 15 år giftes med forældrenes samtykke, men nu er alderen sat op til 18 år.

Huraaa! Plan fejrer 80 års fødselsdag

20 februar 2017

Der er sket meget, siden den britiske journalist John Langdon-Davies og nødhjælpsarbejder Eric Muggeridge grundlagde Plan for 80 år siden. De oprettede organisationen under Den Spanske Borgerkrig for at skaffe mad, husly og uddannelse til børn, som var påvirket af krigen.

I dag støtter Plan børn, unge og deres familier i flere end 50 af verdens fattigste lande. 

 

 

Danmarks Indsamlings logo 2017

Plan Danmark: Slummens børn får modstandskraft

4 januar 2017

I østafrikanske Etiopien er ti millioner mennesker ramt af sult efter to års tørke. Med Danmarks Indsamling 2017 får tusindvis af børn, unge og voksne modstandskraft til at kæmpe mod sulten.

Julen varer længe i det østlige Zambia

19 december 2016

Mere end tusind børn i Chadiza- og Vubwi-distrikterne har allerede fået en markant bedre skolegang på grund af Børnenes U-landskalender fra 2014.

Flere tusinde børneægteskaber stoppet i Bangladesh

6 december 2016

Unge frivillige i Bangladesh kaldet ’wedding busters’ bekæmper børneægteskaber ved at tale med forældre og møde talstærkt op ved bryllupsceremonier. I samarbejde med Plan er 2.000 børneægteskaber stoppet på tre år. 

 

Operation Dagsværk støtter Plans slum-projekt i Bangladesh

1 december 2016

Elever fra de danske ungdomsuddannelser har netop besluttet at støtte 900 unge i slummen i Dhaka, Bangladesh på Operation Dagsværk 2017. De unge i slummen får uddannelse i at kræve deres rettigheder og forbedre deres slum i samarbejde med myndighederne, så det bliver et bedre sted at vokse op.  

Familien Fiedler-Damgaard trækker i trøjen for pigerne

29 november 2016

YOU RUN er et velgørenhedsløb, hvor du som enkeltperson, hold eller virksomhed laver en online-indsamling for en sag og løber enten 5 km, kvart- eller halvmaraton i København den 30. april 2017. Læs om familien Fiedler-Damgaard, som løber for Plan.

Amning og håndvask redder liv i Myanmar

7 november 2016

Vejledning i amning og håndvask redder liv i Rakhine-staten i Myanmar, hvor kun én procent af børnene får den næring, de har brug for.