Nyheder | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Nyheder

Tusindvis af børn flygter fra Myanmar til Bangladesh

18 september 2017

Hver dag flygter mellem 10.000 og 20.000 rohingyaer fra Myanmar til Bangladesh, fordi de frygter for deres liv, hvis de bliver. Over halvdelen af dem er børn. Plan arbejder i nogle af lejrene og sørger for, at især børnene er beskyttet.

Fireårige Rakims far blev skudt og dræbt. Nu er Rakim flygtet til Bangladesh sammen med sin mor. Hver dag strømmer tusindvis af flygtninge ind over grænsen til det sydlige Bangladesh.

Brejning Efterskole er Planfadder til Munna i Bangladesh

30 august 2017

Forsøg at efterlade verden en smule bedre, end du fandt den. Sådan lød grundidéen til valgfaget Goodturn Verden på Brejning Efterskole. Sammen har eleverne samlet penge ind og er nu Planfadder til Munna på syv år fra Bangladesh.

Indien er ramt af oversvømmelser

30 august 2017

Monsunregn har ramt store dele af Indien, og voldsomme vandmængder har fået flere af landets store floder til at gå over deres bredder. Plan er til stede og har især fokus på rent drikkevand, sanitet og hygiejne samt at sikre væresteder for børn.

Mudderskred og oversvømmelser i Sierra Leone

30 august 2017

Mandag den 14. august blev Sierra Leones hovedstad, Freetown, ramt af voldsomme mudderskred og oversvømmelser. Plan sørger netop nu for at uddele førstehjælpspakker og sikre, at de mest sårbare beboere, heriblandt børn, er i sikkerhed.

Bangladesh: Mindst syv millioner mennesker er ramt af oversvømmelser

30 august 2017

Den 15. august skyllede voldsomme oversvømmelser ind over det nordlige Bangladesh. Nye tal viser, at mindst syv millioner mennesker er ramt af katastrofen. Plan er til stede og uddeler rent vand og vandrensende tabletter.

Tre lande i Latinamerika forbyder nu børneægteskaber

30 august 2017

På bare et år har Guatemala, El Salvador og Honduras besluttet at forbyde alle former for børneægteskaber. Den Dominikanske Republik er næste i rækken. De nye love er store fremskridt for pigers rettigheder, lyder det fra Plan.

Monsunregnen rammer Nepal

30 august 2017

Den årlige monsunregn har ramt Nepal og de omkringliggende lande. Folk er vant til regn i denne periode af året, men FN kalder oversvømmelserne i år ”de værste oversvømmelser i dette årti.

Unge løser selv problemer i deres lokalsamfund

30 august 2017

I udkanten af Zimbabwes hovedstad, Harare, ligger slumområdet Hatcliffe. Her kan du købe to meter vej, hvis du vil være med til at forbedre vejene, eller du kan vinde en pris for at gøre noget godt for lokalsamfundet. Idéerne kommer fra unge, som selv tager initiativ og løser områdets problemer.

Familien forsøger at forlade de oversvømne områder i Bangladesh

Bangladesh mærker følgerne af oversvømmelserne

18 august 2017

Opdateret 23. august: Bangladesh har siden den 15. august været ramt af voldsomme oversvømmelser, og flere områder i landet drukner stadig i vandmasserne.