Nyheder | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Nyheder

Prisvindende fotograf portrætterer stærke skæbner i Kenyas slum

6 april 2018

UDSTILLING: Gruopvækkende historier og betagende skønhed. Kontrasterne er iøjnefaldende i udstillingen Transformation, der er skabt af den internationalt anerkendte fotograf Signe Vilstrup i samarbejde med Plan BØRNEfonden. H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog ved ferniseringen sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Sarah var bare 14 år, da hendes stedfar voldtog hende. I dag er hun mor til hans barn og kæmper for at passe sin skole og den lille dreng. Sarah er én af de 13 kvinder, som er hovedpersoner i en ny udstilling af en af Danmarks største modefotografer, Signe Vilstrup.

Video: Hanne har været fadder i 20 år

3 april 2018

Det er vigtigt for Hanne Orth at gøre en forskel. Derfor har hun et fadderbarn i Bolivia, og hun støtter Plans Pigefond og Nødhjælpsfond. Efter hun er blevet pensionist og har mere tid, så er hun også blevet frivillig på Plans kontor i København.

Se en video med Hanne, der fortæller om, hvorfor det er vigtigt for hende at støtte børn og unge ude i verden. 

To piger fra Tanzania stopper omskæring

22 marts 2018

12-årige Rose og 13-årige Neema besøger Danmark i anledning af verdenspremieren på en film til CPH:DOX, der handler om deres kamp for at stoppe omskæring af piger i Tanzania.

 

Neemas far mente, at det var på tide, at hans datter skulle giftes. Selvom hun kun var 11 år. Hvis hun var omskåret, lovede den tiltænkte ægtemand flere køer for hende. Neemas far besluttede derfor, imod sin kone og datters vilje, at Neema skulle omskæres. I frygt og desperation flygtede Neema til fods til et såkaldt ’safe house,’ der giver ly og tryghed til piger, som flygter fra deres familie, der vil omskære dem.

Udviklingsministeren mødtes med unge, der hjælper gadebørn

14 marts 2018

I Nairobis slum lever helt små børn på gaden. Mange af dem er afhængige af stoffer, og de stoler ikke på voksne, fordi de har været udsat for omsorgssvigt og overgreb. Unge, som tidligere har været med i et Planprojekt støttet af Danida, har nu selv taget initiativ til at hjælpe børn, som lever på gaden.

Færre i kenya udsættes for vold

5 marts 2018

I Kenya oplever mange børn at blive udsat for vold og overgreb. Sammen med regeringspartnere og lokale organisationer har Plan nået omkring 62.000 børn og unge samt deres forældre og lærere med viden om de skadelige konsekvenser, vold har, og hvordan man anmelder et overgreb.

Plan Internationals respons til Oxfam-sagen

22 februar 2018

Sexual abuse and exploitation has no place in our world, and certainly not among those who serve the most vulnerable.

At Plan International, our purpose is to improve the lives of others. As a child rights organisation, protection of the children and young people who we serve is our foremost priority – nothing trumps this. That’s why we must do everything in our capacity to safeguard those we work with. 

Du kan forhindre, at piger i kenya bløder igennem deres skoleuniformer

9 februar 2018

Nu kan du tilmelde dig årets YOU RUN i København, hvor du kan du gøre en stor forskel for unge piger i Kenya. Løbet er nemlig også en online-indsamling, hvor du gennem Plan støtter pigerne med genanvendelige sterile bind.

Ruten er smukt placeret omkring Københavns Inderhavn, og der er flere distancer at vælge imellem, så alle kan være med - også børn. Du kan gå 5 km eller løbe 5 km, 10 km eller halvmaraton.

Ny ambulance redder spædbørn og mødres liv

8 februar 2018

En ny Plan-ambulance er netop taget i brug i det nordøstlige Haiti, og den redder allerede fødende kvinder og deres nyfødte. Nadia og hendes spædbarn overlevede kun, fordi ambulancen kørte hende til hospitalet, så hun kunne føde ved kejsersnit. 

"Ambulancefolkene var hurtige til at komme frem. De reddede både mit og min søns liv," siger Nadia taknemmeligt.

Haiti har den højeste dødelighed blandt fødende kvinder i Latinamerika, så den nye Plan-ambulance kommer til at gøre en stor forskel. På tre måneder har ambulancen været brugt hver eneste dag. 27 mødre og fire babyer er i live i dag, fordi de fik hurtig livredende behandling.

Børn og unge designer fremtidens byer til WUF9

8 februar 2018

Fra den 7.-11. februar 2018 samles eksperter, organisationer og beslutningstagere fra hele verden til ’World Urban Forum 9.’ Det gør de for at diskutere og finde løsninger på de store udfordringer som byer i hele verden står overfor, nu hvor halvdelen af verdens befolkning bor i byer. Det gælder blandt andet problemer som fattigdom, forurening og kriminalitet.

Tre medarbejdere fra Plan Danmark deltager i FN-konferencen WUF9 i Malaysia for at sætte fokus på, hvad der skal til for at skabe børne- og ungdomsvenlige byer.