Nyheder | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Nyheder

Plan Danmark indgår partnerskabsaftale med Danida: Fokus på unge i byerne

3 juli 2017

Byernes slumområder er i dag hjem næsten en milliard mennesker. Plan Danmark har netop indgået en partnerskabsaftale med Danida, hvor fokus er på bedre levevilkår for børn og unge i slummen i storbyerne i Etiopien, Uganda, Kenya og Zimbabwe. Det kommer til at ske med Plans lokale partnere og de unge i slummen.

Unge dokumenterer og deler deres slum på Instagram

14 juni 2017

De fleste kender ikke til levevilkårene i storbyernes slum. Det er ungdomsgrupper i Bangladesh, Zambia og Zimbabwe ved at ændre på ved at dele deres slumfotos på Instagram. 

De unge vil nemlig ikke længere finde sig i de mange problemer i slummen, så nu tager de selv affære. Under hashtagget #ReframeTheCity uploader ungdomsgrupperne billeder af deres problemer i slummen og billeder af, hvordan de forsøger at ændre deres område til det bedre.

 

Plan er på Folkemødet sammen med Operation Dagsværk

12 juni 2017

Til Folkemødet på Bornholm den 15.-18. juni deler Plan Danmark et telt med ungdomsorganisationen Operation Dagsværk. 

Vi inviterer blandt andet til fotoudstilling, terminsprøve med udviklings- og finansministeren, slumlotteri, lytning til podcast og vi præsenterer vores kommende aktivistprojekt i megabyen Dhaka.

18-årige Kristine Sloth støtter jævnaldrende piger i Kenya

4 maj 2017

Kristine Sloth fra Aalborg er Plans nye ambassadør. Hun har lavet sin egen kampagne, hvor hun indsamler penge til genanvendelige bind og seksualundervisning til piger i Kenya.  

Kristine lever af at lave videoer til YouTube, hvor hun fortælle om sit liv og emner, der især interesserer unge piger. De mest populære videoer er set mere end 500.000 gange.

Oplev to gratis fotoudstillinger

7 april 2017

Du har nu chancen for at komme hel tæt på livet i slummen og høre om, hvordan det er, at være mor, når man selv er barn. Plan står bag to fotoudstillinger fra den 7. april - 25. maj i DGI-byen i København.

Den ene fotoudstilling hedder ’SE MIN SLUM’, og billederne er taget af den anerkendte fotograf Kenneth Nguyen, der sammen med Plan Danmark har besøgt unge i Sierra Leone og Zambia.

Nummer to fotoudstilling hedder #childmothers, og den tager dig helt tæt på livet som ung mor i forskellige dele af verden. Det er den ansete fotograf Pieter ten Hoopen, der har taget billederne. 

Kronprinsesse Mary møder unge piger fra slummen

6 april 2017

Unge piger fra Dhakas slum og en pige fra Tønder har præsenteret kronprinsesse Mary for de hårde levevilkår i megabyen Dhaka. 

Tvangsægteskaber, overgreb og hårdt arbejde er virkeligheden for piger, der er født i Dhakas slumområder. Det kæmper unge i slummen for at ændre i samarbejde med Plan og Operation Dagsværk, der har et kommende aktivistprojekt i slummen.

1,4 millioner børn dør af sult i Sydsudan

17 marts 2017

Den største humanitære krise siden 1945 udfolder sig lige nu i Østafrika. Millioner af børn sulter i Sydsudan, Etiopien, Kenya og Somalia. Støt vores indsats for at redde børnenes liv.

Plan har arbejdet i Østafrika i mere end tredive år, så vi kan nå ud til de mest afsidesliggende områder – også der, hvor vejene er så dårlige, at bilerne ikke kan komme frem. Vi uddeler allerede nødhjælp, men vi har brug for mere støtte for at hjælpe flere i nød.

Tænk, hvis det var din datter

8 marts 2017

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag. I Danmark er det ofte anledning til diskussion om manglende ligeløn, vold mod kvinder eller de forbavsende få kvinder i toppen af erhvervslivet.

I dag retter vi fokus mod forhold andre steder i verden, hvor vi i Plan opererer, og hvor de samme grundlæggende forskelssættende dynamikker sætter sig igennem for drenge og piger i opvæksten såvel som i voksenlivet.

Millioner af børn risikerer at sulte i Østafrika

28 februar 2017

Flere end tyve millioner mennesker i Østafrika har akut brug for mad. I Sydsudan er tallet næsten oppe på fem millioner mennesker, hvilket svarer til mere end 40 procent af befolkningen.

Vi udvider derfor vores arbejde i Østafrika gennem Plans Nødhjælpsfond.