Nyheder | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Nyheder

Du kan forhindre, at piger i kenya bløder igennem deres skoleuniformer

9 februar 2018

Nu kan du tilmelde dig årets YOU RUN i København, hvor du kan du gøre en stor forskel for unge piger i Kenya. Løbet er nemlig også en online-indsamling, hvor du gennem Plan støtter pigerne med genanvendelige sterile bind.

Ruten er smukt placeret omkring Københavns Inderhavn, og der er flere distancer at vælge imellem, så alle kan være med - også børn. Du kan gå 5 km eller løbe 5 km, 10 km eller halvmaraton.

Ny ambulance redder spædbørn og mødres liv

8 februar 2018

En ny Plan-ambulance er netop taget i brug i det nordøstlige Haiti, og den redder allerede fødende kvinder og deres nyfødte. Nadia og hendes spædbarn overlevede kun, fordi ambulancen kørte hende til hospitalet, så hun kunne føde ved kejsersnit. 

"Ambulancefolkene var hurtige til at komme frem. De reddede både mit og min søns liv," siger Nadia taknemmeligt.

Haiti har den højeste dødelighed blandt fødende kvinder i Latinamerika, så den nye Plan-ambulance kommer til at gøre en stor forskel. På tre måneder har ambulancen været brugt hver eneste dag. 27 mødre og fire babyer er i live i dag, fordi de fik hurtig livredende behandling.

Børn og unge designer fremtidens byer til WUF9

8 februar 2018

Fra den 7.-11. februar 2018 samles eksperter, organisationer og beslutningstagere fra hele verden til ’World Urban Forum 9.’ Det gør de for at diskutere og finde løsninger på de store udfordringer som byer i hele verden står overfor, nu hvor halvdelen af verdens befolkning bor i byer. Det gælder blandt andet problemer som fattigdom, forurening og kriminalitet.

Tre medarbejdere fra Plan Danmark deltager i FN-konferencen WUF9 i Malaysia for at sætte fokus på, hvad der skal til for at skabe børne- og ungdomsvenlige byer.

Far har mistet sin datter til omskæring

30 januar 2018

48-årige Nega Sacko i Mali kæmper for at stoppe omskæringer af piger, efter han mistede sin datter til overgrebet. Hans budskab følges nu af de fleste i lokalområdet.

Mindst 200 millioner piger og kvinder i 30 lande har gennemgået smertefuld omskæring, viser tal fra UNICEF. Overgrebet udføres ofte af kvinder og finder især sted i lande som Egypten, Etiopien, Indonesien og Mali.

Løb eller gå for udsatte piger

26 januar 2018

Du kan gøre en forskel for unge piger i Kenya ved at gå 5 km, løbe 5 km, 10 km eller et halvmaraton på en smuk strækning omkring Københavns Inderhavn til velgørenhedsløbet YOU RUN søndag den 29. april.

Når du er tilmeldt som enten enkeltperson, hold eller virksomhed, kan du samle ind online til Plans Pigefond, der støtter pigerne med genanvendelige bind, som betyder, at de kan fortsætte i skolen.

På den måde får pigerne en uddannelse, som øger deres chancer for at bryde ud af fattigdom.

Unge forbedrer deres slum i fem afrikanske storbyer

24 januar 2018

Vold, fattigdom og utryghed hører dagligdagen til, når man bor i slummen. Plan støtter unge i storbyerne i Zimbabwe, Senegal, Sierra Leone, Zambia og Liberia med at forbedre deres områder.

Projekterne i de fem afrikanske storbyer er støttet af CISU’S civilsamfundspulje, der er finansieret af Udenrigsministeriets udviklingsbistand.

Godt Nytår fra børn i hele verden

3 januar 2018

Med støtte fra 1,2 millioner faddere har Plan kunne gøre en forskel for børn i flere end 70 lande. 

Plan arbejder for at børn, unge, deres familier og lokalsamfund bliver i stand til at kræve deres rettigheder til blandt andet skolegang, beskyttelse og sundhed. Det sker især gennem oplysning og uddannelse.

Kvinde sælger vand i Liberia

I Liberia får 600 unge støtte til at skabe små virksomheder

13 december 2017

Efter 14 år med borgerkrig efterfulgt af en dødelige ebola-epidemi er ungdomsarbejdsløsheden høj i Liberia, hvilket fastholder unge i fattigdom. Plan Danmark har med støtte fra Danmarks Indsamling et projekt i Monrovias slum, hvor 600 unge får vejledning i at skabe og drive en virksomhed, tjene penge og spare op i fællesskab.

Gennem projektet har 150 unge med de bedste forretningsidéer fået et engangsbeløb på 950 kroner, så de kan skabe deres egne virksomheder. 

Plan Danmark og Børnefonden går sammen for børnene

Plan og BØRNEfonden slår kræfterne sammen i ny organisation

4 december 2017

I Plan arbejder vi hver dag for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge i verdens fattigste lande.

Nu går vi sammen med den danske udviklingsorganisation BØRNEfonden med et fælles mål om at sikre alle børns rettigheder, skabe ligestilling for piger og at opbygge stærke, modstandsdygtige lokalsamfund.

Sammen bliver vi en stærkere stemme for verdens mest udsatte børn og unge.