Nyheder | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Nyheder

18-årige Kristine Sloth støtter jævnaldrende piger i Kenya

4 maj 2017

Kristine Sloth fra Aalborg er Plans nye ambassadør. Hun har lavet sin egen kampagne, hvor hun indsamler penge til genanvendelige bind og seksualundervisning til piger i Kenya.  

Kristine lever af at lave videoer til YouTube, hvor hun fortælle om sit liv og emner, der især interesserer unge piger. De mest populære videoer er set mere end 500.000 gange.

Oplev to gratis fotoudstillinger

7 april 2017

Du har nu chancen for at komme hel tæt på livet i slummen og høre om, hvordan det er, at være mor, når man selv er barn. Plan står bag to fotoudstillinger fra den 7. april - 25. maj i DGI-byen i København.

Den ene fotoudstilling hedder ’SE MIN SLUM’, og billederne er taget af den anerkendte fotograf Kenneth Nguyen, der sammen med Plan Danmark har besøgt unge i Sierra Leone og Zambia.

Nummer to fotoudstilling hedder #childmothers, og den tager dig helt tæt på livet som ung mor i forskellige dele af verden. Det er den ansete fotograf Pieter ten Hoopen, der har taget billederne. 

Kronprinsesse Mary møder unge piger fra slummen

6 april 2017

Unge piger fra Dhakas slum og en pige fra Tønder har præsenteret kronprinsesse Mary for de hårde levevilkår i megabyen Dhaka. 

Tvangsægteskaber, overgreb og hårdt arbejde er virkeligheden for piger, der er født i Dhakas slumområder. Det kæmper unge i slummen for at ændre i samarbejde med Plan og Operation Dagsværk, der har et kommende aktivistprojekt i slummen.

1,4 millioner børn dør af sult i Sydsudan

17 marts 2017

Den største humanitære krise siden 1945 udfolder sig lige nu i Østafrika. Millioner af børn sulter i Sydsudan, Etiopien, Kenya og Somalia. Støt vores indsats for at redde børnenes liv.

Plan har arbejdet i Østafrika i mere end tredive år, så vi kan nå ud til de mest afsidesliggende områder – også der, hvor vejene er så dårlige, at bilerne ikke kan komme frem. Vi uddeler allerede nødhjælp, men vi har brug for mere støtte for at hjælpe flere i nød.

Tænk, hvis det var din datter

8 marts 2017

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag. I Danmark er det ofte anledning til diskussion om manglende ligeløn, vold mod kvinder eller de forbavsende få kvinder i toppen af erhvervslivet.

I dag retter vi fokus mod forhold andre steder i verden, hvor vi i Plan opererer, og hvor de samme grundlæggende forskelssættende dynamikker sætter sig igennem for drenge og piger i opvæksten såvel som i voksenlivet.

Millioner af børn risikerer at sulte i Østafrika

28 februar 2017

Flere end tyve millioner mennesker i Østafrika har akut brug for mad. I Sydsudan er tallet næsten oppe på fem millioner mennesker, hvilket svarer til mere end 40 procent af befolkningen.

Vi udvider derfor vores arbejde i Østafrika gennem Plans Nødhjælpsfond.

Jeres støtte til Nødhjælpsfonden redder liv

24 februar 2017

Katastrofer rammer hvert år verdens fattigste lande, og børnene er de mest sårbare. Når du støtter Plans Nødhjælpsfond, sikrer du, at nødhjælpen når hurtigere frem til børnene og deres familier. Du kan nu læse en ny rapport om, hvad vi har opnået i Etiopien og Egypten med støtte fra jer. 

Forældre i Kenya fremstiller bind til deres døtre

22 februar 2017

Ofte har familier ikke råd til bind eller tamponer i den fattige Bondo provins i Kenya. Det betyder, at pigerne dropper ud af skolen, når de kommer i puberteten, da de er bange for at bløde igennem deres skoleuniform.

Men færre piger dropper nu ud af skolen, fordi deres forældre fremstiller menstruationsbind til dem. 

Malawi forbyder børneægteskaber

21 februar 2017

Parlamentet i Malawi har ændret grundloven, så det nu er forbudt at gifte mindreårige. Det sker efter pres fra blandt andre lokale ungdomsgrupper og Plan.

Med stort flertal stemte 131 ud af 133 medlemmer af parlamentet i februar 2017 ja til, at børneægteskaber skal forbydes. Tidligere kunne børn ned til 15 år giftes med forældrenes samtykke, men nu er alderen sat op til 18 år.