Nyheder | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Nyheder

1,4 millioner børn dør af sult i Sydsudan

17 marts 2017

Den største humanitære krise siden 1945 udfolder sig lige nu i Østafrika. Millioner af børn sulter i Sydsudan, Etiopien, Kenya og Somalia. Støt vores indsats for at redde børnenes liv.

Plan har arbejdet i Østafrika i mere end tredive år, så vi kan nå ud til de mest afsidesliggende områder – også der, hvor vejene er så dårlige, at bilerne ikke kan komme frem. Vi uddeler allerede nødhjælp, men vi har brug for mere støtte for at hjælpe flere i nød.

Tænk, hvis det var din datter

8 marts 2017

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag. I Danmark er det ofte anledning til diskussion om manglende ligeløn, vold mod kvinder eller de forbavsende få kvinder i toppen af erhvervslivet.

I dag retter vi fokus mod forhold andre steder i verden, hvor vi i Plan opererer, og hvor de samme grundlæggende forskelssættende dynamikker sætter sig igennem for drenge og piger i opvæksten såvel som i voksenlivet.

Millioner af børn risikerer at sulte i Østafrika

28 februar 2017

Flere end tyve millioner mennesker i Østafrika har akut brug for mad. I Sydsudan er tallet næsten oppe på fem millioner mennesker, hvilket svarer til mere end 40 procent af befolkningen.

Vi udvider derfor vores arbejde i Østafrika gennem Plans Nødhjælpsfond.

Jeres støtte til Nødhjælpsfonden redder liv

24 februar 2017

Katastrofer rammer hvert år verdens fattigste lande, og børnene er de mest sårbare. Når du støtter Plans Nødhjælpsfond, sikrer du, at nødhjælpen når hurtigere frem til børnene og deres familier. Du kan nu læse en ny rapport om, hvad vi har opnået i Etiopien og Egypten med støtte fra jer. 

Forældre i Kenya fremstiller bind til deres døtre

22 februar 2017

Ofte har familier ikke råd til bind eller tamponer i den fattige Bondo provins i Kenya. Det betyder, at pigerne dropper ud af skolen, når de kommer i puberteten, da de er bange for at bløde igennem deres skoleuniform.

Men færre piger dropper nu ud af skolen, fordi deres forældre fremstiller menstruationsbind til dem. 

Malawi forbyder børneægteskaber

21 februar 2017

Parlamentet i Malawi har ændret grundloven, så det nu er forbudt at gifte mindreårige. Det sker efter pres fra blandt andre lokale ungdomsgrupper og Plan.

Med stort flertal stemte 131 ud af 133 medlemmer af parlamentet i februar 2017 ja til, at børneægteskaber skal forbydes. Tidligere kunne børn ned til 15 år giftes med forældrenes samtykke, men nu er alderen sat op til 18 år.

Huraaa! Plan fejrer 80 års fødselsdag

20 februar 2017

Der er sket meget, siden den britiske journalist John Langdon-Davies og nødhjælpsarbejder Eric Muggeridge grundlagde Plan for 80 år siden. De oprettede organisationen under Den Spanske Borgerkrig for at skaffe mad, husly og uddannelse til børn, som var påvirket af krigen.

I dag støtter Plan børn, unge og deres familier i flere end 50 af verdens fattigste lande. 

 

 

Danmarks Indsamlings logo 2017

Plan Danmark: Slummens børn får modstandskraft

4 januar 2017

I østafrikanske Etiopien er ti millioner mennesker ramt af sult efter to års tørke. Med Danmarks Indsamling 2017 får tusindvis af børn, unge og voksne modstandskraft til at kæmpe mod sulten.

Julen varer længe i det østlige Zambia

19 december 2016

Mere end tusind børn i Chadiza- og Vubwi-distrikterne har allerede fået en markant bedre skolegang på grund af Børnenes U-landskalender fra 2014.