Nyheder | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Nyheder

Danmarks Indsamlings logo 2017

Plan Danmark: Slummens børn får modstandskraft

4 januar 2017

I østafrikanske Etiopien er ti millioner mennesker ramt af sult efter to års tørke. Med Danmarks Indsamling 2017 får tusindvis af børn, unge og voksne modstandskraft til at kæmpe mod sulten.

Julen varer længe i det østlige Zambia

19 december 2016

Mere end tusind børn i Chadiza- og Vubwi-distrikterne har allerede fået en markant bedre skolegang på grund af Børnenes U-landskalender fra 2014.

Flere tusinde børneægteskaber stoppet i Bangladesh

6 december 2016

Unge frivillige i Bangladesh kaldet ’wedding busters’ bekæmper børneægteskaber ved at tale med forældre og møde talstærkt op ved bryllupsceremonier. I samarbejde med Plan er 2.000 børneægteskaber stoppet på tre år. 

 

Operation Dagsværk støtter Plans slum-projekt i Bangladesh

1 december 2016

Elever fra de danske ungdomsuddannelser har netop besluttet at støtte 900 unge i slummen i Dhaka, Bangladesh på Operation Dagsværk 2017. De unge i slummen får uddannelse i at kræve deres rettigheder og forbedre deres slum i samarbejde med myndighederne, så det bliver et bedre sted at vokse op.  

Familien Fiedler-Damgaard trækker i trøjen for pigerne

29 november 2016

YOU RUN er et velgørenhedsløb, hvor du som enkeltperson, hold eller virksomhed laver en online-indsamling for en sag og løber enten 5 km, kvart- eller halvmaraton i København den 30. april 2017. Læs om familien Fiedler-Damgaard, som løber for Plan.

Amning og håndvask redder liv i Myanmar

7 november 2016

Vejledning i amning og håndvask redder liv i Rakhine-staten i Myanmar, hvor kun én procent af børnene får den næring, de har brug for. 

Haiti har stadig brug for nødhjælp efter voldsom orkan

3 november 2016

Lige nu har omkring 1.4 millioner mennesker brug for nødhjælp, over 40 procent af dem er børn.

Filippinerne: Plan er klar med nødhjælp efter tyfon

20 oktober 2016

Netop nu er det afgørende, at de hårdest ramte har adgang til rent vand og sanitet for at forhindre, at sygdomme spreder sig. (Opdateret den 24. oktober.)

Plan arbejder målrettet med børn og unge i byernes slum

18 oktober 2016

Byernes slum vokser som aldrig før, og millioner af børn og unge vokser op i ekstrem fattigdom. Plan Danmark arbejder med børn og unges aktive deltagelse i beslutninger, der vedrører deres liv. I denne uge deltager vi i den globale konference om bæredygtige byer, HABITAT 3.