Du kan forhindre, at piger i kenya bløder igennem deres skoleuniformer | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Du kan forhindre, at piger i kenya bløder igennem deres skoleuniformer

9 februar 2018
Nu kan du tilmelde dig årets YOU RUN i København, hvor du kan du gøre en stor forskel for unge piger i Kenya. Løbet er nemlig også en online-indsamling, hvor du gennem Plan støtter pigerne med genanvendelige sterile bind.

Mange kenyanske piger i den fattige Bondo-provins bliver hjemme fra skole, når de får deres menstruation, fordi de ikke har råd til bind. Du kan vælge at gøre en forskel for disse piger ved at deltage i et af landets største velgørenhedsløb YOU RUN søndag den 29. april 2018.

Her tilmelder du dig YOU RUN 2018.

Ruten er smukt placeret omkring Københavns Inderhavn, og der er flere distancer at vælge imellem, så alle kan være med - også børn. Du kan gå 5 km eller løbe 5 km, 10 km eller halvmaraton.

For bare 100 kroner får fem piger genanvendelige bind, som vil ændre deres fremtid

Når du er tilmeldt som enkeltperson, hold eller virksomhed, kan du via dit netværk samle ind online til Plans Pigefond, der støtter pigerne med genanvendelige bind, som betyder, at de kan fortsætte i skolen. På den måde får pigerne en uddannelse, som øger deres chancer for at bryde ud af fattigdom.

”Vi behøver ikke længere at bruge aviser, gamle klude eller rengøringssvampe, når vi har menstruation,” siger Jane, der er skoleelev i Kenya.

Tilmelding sker på youruncopenhagen.dk, og indsamlingen er åben nu og frem til løbsdagen.

Plan kæmper for ligestilling mellem kønnene

Globalt mangler 63 millioner piger i skolen, og Plan har et særligt fokus på piger og ligestilling mellem kønnene. Det sker gennem projekter, der også involverer drenge, familier og lokalsamfund i Afrika, Asien og Latinamerika.

Få motion og gør en forskel

YOU RUN kombinerer motion og muligheden for at gøre en forskel. Løbet blev afholdt første gang i 2015 og er vokset med årene. Deltagerne kan nu vælge at gå eller løbe for 13 organisationer, der støtter forskellige gode formål.

Ideen med at kombinere løb med velgørenhed er at gøre det lettere at samle penge ind online til et et formål, som man selv vælger. 

 Se en video fra YOU RUN 2017.