Børn og unge designer fremtidens byer til WUF9 | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Børn og unge designer fremtidens byer til WUF9

8 februar 2018
Børn og unge deltager sammen med Plan i verdens største konference om byudvikling, WUF9, for at få indflydelse på, hvordan fremtidens byer skal se ud.
"Børnene mener, at byen skal være et sjovt og trygt sted at bo,” fortæller Rasmus Bering, som er programkoordinator i Plan Danmark og har fokus på vold i byerne.

Fra den 7.-11. februar 2018 samles eksperter, organisationer og beslutningstagere fra hele verden til ’World Urban Forum 9.’ Det gør de for at diskutere og finde løsninger på de store udfordringer som byer i hele verden står overfor, nu hvor halvdelen af verdens befolkning bor i byer. Det gælder blandt andet problemer som fattigdom, forurening og kriminalitet.

Tre medarbejdere fra Plan Danmark deltager i FN-konferencen WUF9 i Malaysia for at sætte fokus på, hvad der skal til for at skabe børne- og ungdomsvenlige byer.

Byen skal være et sjovt og trygt sted at bo

”Jeg har været med til at facilitere en begivenhed med omkring 150 børn i alderen 10-16 år, som handler om, hvordan børn og unge selv forestiller sig fremtidens byer. Børnene mener, at byen skal være et sjovt og trygt sted at bo,” fortæller Rasmus Bering, som er programkoordinator i Plan Danmark og har fokus på vold i byerne.

Ved hjælp af farverigt pap, træpinde og balloner designede børn en model for, hvordan deres drømmebyer ser ud.

”Folk bevæger sig på skateboards og lever under vand. Der er springvand, vindmøller, solceller, droner og flyvende tog," fortæller børnene ivrigt, mens de designer deres by.

Byernes slumkvarterer vokser

Der bor næsten en milliard mennesker i storbyernes slumområder. I slummen er der blandt andet mangel på plads, vand, elektricitet og sikkerhed. Plan Danmark har stor erfaring med at arbejde i storbyerne i blandt andet Egypten, Zimbabwe, Kenya og Bangladesh. Det sker i tæt samarbejde med lokale myndigheder - og børn og unge, som ofte ikke involveres i byplanlægning.

Det er niende gang, at World Urban Forum finder sted. Et af hovedtemaerne for 2018 er, hvordan man kan skabe bæredygtige byer og lever op til FN’s Verdensmål.