Danske unge samlede ind til unge i slum | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Danske unge samlede ind til unge i slum

1 december 2017
Op mod 20.000 danske unge trak i arbejdstøjet den 8. november på Operation Dagsværkdagen. I stedet for at gå i skole, brugte de en dag på at arbejde og samle ind til Plans projekt i tre slumområder i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh.


Millioner af mennesker bliver født, vokser op og bor i slummen i Dhaka. Selv om slumområderne ligger inde midt i byen, har beboerne i slummen slet ikke adgang til de samme services som byens andre borgere.

Det er for eksempel svært at anmelde en forbrydelse til politiet, skrald er der intet sted at gøre af, og det er mere end almindeligt svært at råbe myndighederne op og skabe forandring.

De penge, som danske elever fra ungdomsuddannelser og efterskoler over hele landet, samlede ind, skal bruges på at støtte slummens unge i selv at skabe forandring. Dette vil gøre deres lokalområder til bedre steder at bo og mere sikre steder at vokse op, både for drenge og piger.

Efter nytår begynder projektet, der vil give de unge mulighed for at dokumentere problemerne og i samarbejde med det lokale universitet, Dhaka University, finde løsninger.

I alt 900 unge får gennem projektet en uddannelse i at skabe forandring.

Læs mere om projektet og Plan Danmarks samarbejde med Operation Dagsværk her