Toiletter redder liv i flygtningelejre | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Toiletter redder liv i flygtningelejre

30 november 2017
Mad. Vand. Et tørt sted at sove. Når en nødsituation opstår, er det de ting, vi ved, folk desperat har brug for. Men når hundredetusindvis er tvunget på flugt og bor i primitive teltlejre er der en anden ting, som er helt afgørende: toiletter.

I Coxs Bazar, Bangladesh, arbejder Plan International lige nu for at hjælpe tusindvis af mennesker på flugt fra Myanmar.

Takket være alle jer, som støtter vores Nødhjælpsfond, og med hjælp fra vores lokale partnere er Plan i gang med at oprette børnebeskyttelsesprojekter. Vi arbejder også for at sikre rent vand og ordentlige toiletforhold i lejrene.

Smitsomme sygdomme må stoppes

Flere end 604.000 Rohingya er flygtet fra Rakhine-staten i Myanmar, så presset på faciliteter i og omkring Cox's Bazar er enormt.

I nogle områder må over 150 mennesker dele et enkelt primitivt toilet.

At have toiletter nok til alle – og vand nok til at vaske hænder i er afgørende for at forhindre spredningen af ​dødelige sygdomme som diarré og kolera.

At have adgang til basale vaskefaciliteter gør det også muligt for flygtningene at opretholde deres værdighed, noget der er særligt vigtigt for piger og kvinder.

Når der ikke er toiletter til alle, må folk bruge naturen - og piger og kvinder må vente, til mørket falder på. Det er også svært at have menstruation, når der hverken er adgang til bind, rent vand og toiletter. Mange piger i lejrene er desuden ofre for overgreb.

400 toiletter og flere på vej

Kvinde gør midlertidigt toilet bygget af Plan rent

Takket være din støtte har vi sammen med vores lokale eksperter og flygtningelejrenes beboere fundet frem til de bedste steder at bygge primitive toiletter.

Indtil nu har vi bygget 400 nødtoiletter, leveret hygiejnepakker til 10.000 familier og nået frem til mindst 21.000 mennesker med undervisning i hygiejne. Og vi fortsætter vores arbejde med at nå de mest udsatte, kvinder og børn. Hvis du vil støtte vores indsats, kan du gøre det igennem Plans Nødhjælpsfond.