Gør som Mascha Vang: Hyr en elev på Dagsværkdagen | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Gør som Mascha Vang: Hyr en elev på Dagsværkdagen

3 november 2017
Ved at hyre en elev for kun 350 kroner i fem timer den 8. november på Dagsværkdagen, så gør du både en forskel herhjemme og for slummens unge i megabyen Dhaka, Bangladesh.

Op mod 20.000 elever fra de danske ungdomsuddannelser står sammen den 8. november på Dagsværkdagen for at forbedre forholdene for jævnaldrende, der bor i slummen i Bangladesh.

Det gør de ved at droppe skolen for én dag og i stedet arbejde og donere deres løn til Operation Dagsværk og Plan Danmark, der står bag et projekt i Dhakas slum.

Mascha Vang, der er blogger, forretningskvinde og Plan-ambassadør, opfordrer alle til at støtte op om dagen i to videoer. Det koster kun 350 kroner at hyre en elev i fem timer.

De indsamlede penge går til at uddanne 900 af slummens unge. De bliver trænet i at indsamle dokumentation om problemerne, hvor de bor, som de kan bruge til at kræve forbedringer fra myndighedernes side.

Alle skal kende til livet i slummen

De unge fra slummen fortæller også deres historier til medierne, så flere i Bangladesh bliver bekendt med livet i slumområderne og bakker op om at skabe forandringer. Ingen mennesker bør leve i dyb fattigdom, hvor skrald, forurening og oversvømmelse er dagligdag.  

Ingen bør leve i skrald, forurening og oversvømmelse

De unge får også støtte til selv at lave projekter, der nu og her skal forbedre de områder, hvor de bor. Projektet begynder i 2018 og varer i tre år.

Eleverne stryger, giver massage og rydder op

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan få de danske elever til at hjælpe med på Dagsværkdagen.

Eksempelvis har musiker Karen Mukupa hyret en elev, der agerer levende mannequin i sin butik. Direktør Peter Mogensen får tømt sin brændeovn og strøget skjorter, mens komiker Andreas Bo får hovedbundsmassage og frisk mælk i sin kaffe.

Du kan enten prikke en elev, du allerede kender, på skulderen og få ham eller hende til at arbejde for dig den 8. november eller du kan finde din arbejdskraft i jobbanken.