Piger fra Bangladesh maler Danmark pink | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Piger fra Bangladesh maler Danmark pink

17 oktober 2017
København og Randers Regnskov lyste pink, da to piger fra Bangladesh besøgte Danmark, statsministeren og ministeren for ligestilling i anledning af FN’s Internationale Pigedag den 11. oktober.

19-årige Kanita Maisha og 17-årige Farjana Akter fra Bangladesh arbejder frivilligt for Plan International og kæmper for piger og kvinders rettigheder. Pigerne er rejst til Danmark for at sætte fokus på Verdensmål 5 – ligestilling mellem kønnene.

På FN’s Internationale Pigedag mødte pigerne statsminister, Lars Løkke Rasmussen, som serverede kaffe og pink kager på sit kontor. Sammen diskuterede de, hvad der skal til, for at stoppe vold, overgreb og diskrimination mod piger og kvinder.

På samme dag overtog pigerne også Karen Ellemanns ministerkontor og hendes sociale medier.

”Det var inspirerende og rørende at møde Maisha og Farjana og høre deres fortællinger. De er enormt stærke og gør et stort og vigtigt arbejde for at forbedre pigers ret til skolegang og for at forhindre børneægteskaber og overgreb på piger,” siger Karen Ellemann.

Maisha og Farjana kommer fra Bangladesh, hvor mere end halvdelen af pigerne giftes bort, inden de fylder 18 år. Desuden får pigerne sjældent lov til at bestemme over deres egen krop og have indflydelse på deres eget liv.

Det var inspirerende og rørende at møde pigerne

På Rysensteen Gymnasium og Roskilde Gymnasium fortalte Kanita Maisha flere end tusind elever om, hvordan hun flere gange har været udsat for overgreb. Farjana fortalte også, at flere af hendes veninder er giftet bort mod deres vilje.

”Pigedagen handler ikke om at have ondt af pigerne. Den handler om at sætte fokus på pigers store potentiale. Når en pige får lov til at blive i skolen og træffe sine egne beslutninger, så gavner det hele samfundet,” siger Gwen Wisti, adm. direktør i Plan Danmark.

Da mørket faldt på, blev flere markante bygningsværker og monumenter lyst op i pink for at kaste lys på pigers rettigheder. Piger skal nemlig høres og respekteres, hvis Verden skal være et bedre sted.