Fotoudstilling i Kulturtårnet | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Fotoudstilling i Kulturtårnet

6 september 2017
Kom tæt på livet i slummen. Sammen med den anerkendte fotograf Kenneth Nguyen står Plan Danmark bag fotoudstillingen 'Se min slum' i Kulturtårnet på Knippelsbro i København fra den 6.-16. september 2017.

Verdens slumområder vokser vildt, og i dag bor op mod én milliard mennesker i byernes slum. Fotograf Kenneth Nguyen har besøgt to af de slumområder, hvor Plan Danmark arbejder med at give unge indflydelse og selv kunne skabe et bedre liv. Billederne fra Sierra Leone og Zambia er blevet til udstillingen ’Se min slum’.

I slummen er boligerne faldefærdige, familier lever meget tæt, der mangler rent vand og hundrede mennesker deles om ét toilet. Vilkårene virker håbløse, men de unge i slummen i Freetown og Lusaka gør alt, hvad de kan, for at bryde med fattigdommen og skabe udvikling, der hvor de bor. Det er omdrejningspunktet for Plans fotoudstilling i Kulturtårnet.

Billederne er ledsaget af tekster, der forklarer, hvordan problematikkerne i slummen spiller ind i FN’s Verdensmål for 2030. Fotoudstillingen er støttet af CISU.

Det 80 år gamle kulturtårn er for nylig blevet renoveret og omdannet til kulturtårn. Tårnet byder på 360 graders udsigt over Københavns Havn. Det koster 20 kr. (10 kr. for børn) at komme ind. Et beløb, der udelukkende støtter driften af tårnet.