Indien er ramt af oversvømmelser | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Indien er ramt af oversvømmelser

30 august 2017
Monsunregn har ramt store dele af Indien, og voldsomme vandmængder har fået flere af landets store floder til at gå over deres bredder. Plan er til stede og har især fokus på rent drikkevand, sanitet og hygiejne samt at sikre væresteder for børn.

De store mængder regn har fået flere af beboernes hjem til at falde sammen. Flere af disse boliger er bygget af tin og bambus og er derfor særligt udsatte, når uvejret rammer. De seneste meldinger lyder på, at omkring 400.000 personer har mistet deres hjem, og at flere millioner mennesker er ramt af katastrofen.

Vi er i løbende kontakt med vores lokale kolleger på stedet, og sker der noget med et fadderbarn, tager vi naturligvis direkte kontakt til barnets Planfadder.

Vores kolleger i Indien følger situationen tæt og samarbejder med lokale humanitære organisationer, regeringen og relevante myndigheder.

Plan har især fokus på sikre væresteder for børn.

Netop nu er et af problemerne mangel på sanitet og rent drikkevand. Oversvømmelserne gør, at vandet flere steder er forurenet, hvilket betyder, at vandbårne sygdomme spredes hurtigt i lokalsamfundene. Kvinder og børn er blandt de mest udsatte i disse situationer, da især børnene er ekstra udsatte for trafficking.

De store vandmængder har desuden oversvømmet bøndernes marker, hvilket betyder, at deres afgrøder er gået tabt. På lang sigt får dette fødevarepriserne til at stige, og det rammer de beboere, som i forvejen næsten ikke har råd til mad.

Skoler og sundhedscentre er også ramt af oversvømmelserne, og flere steder er de lukket helt ned. Veje står under vand, og telefonmaster er beskadiget, hvilket gør al kommunikation mellem områderne nærmest umulig.

Plan i Indien har sørget for nødhjælp og har især fokus på rent drikkevand, sanitet og hygiejne samt sikre væresteder for børn.

 

Kilder: Plan International, Aljazeera