Bangladesh: Mindst syv millioner mennesker er ramt af oversvømmelser | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Bangladesh: Mindst syv millioner mennesker er ramt af oversvømmelser

30 august 2017
Den 15. august skyllede voldsomme oversvømmelser ind over det nordlige Bangladesh. Nye tal viser, at mindst syv millioner mennesker er ramt af katastrofen. Plan er til stede og uddeler rent vand og vandrensende tabletter.

De voldsomme oversvømmelser skyldes monsunregnen, som hvert år rammer Bangladesh og omkringliggende lande i perioden fra juni til september. Tusindvis af familier har mistet deres hjem og mange af deres ejendele. I forvejen lever mange mennesker i de ramte distrikter under ekstrem fattigdom.  

De nyeste opdateringer viser, at knap 80.000 boliger er helt ødelagte, omkring 500.000 boliger er slemt beskadiget, og marker med afgrøder er oversvømmet. Beboerne mangler helt basale ting som, husly, mad, tøj, medicin, rent vand og sanitet.

Mange veje står stadig under vand, mobilmasterne er beskadiget, tusindvis af uddannelsesinstitutioner er midlertidig lukket, og det samme gælder sundhedsklinikker.

Plans ansatte i Bangladesh kæmper for at få bragt hjælpen ud til alle distrikter. Blandt andet har de distribueret rent vand til lokalsamfund ved hjælp af vandrensningsanlæg og vandrensende tabletter.

Plan uddeler rent vand og vandrensende tabletter

Vi følger situationen tæt og er i kontakt med vores kolleger. Ingen af Plans fadderbørn er kommet til skade. Skulle det ske, tager vi naturligvis kontakt til deres Planfaddere.

Ifølge de seneste tilbagemeldinger fra Plan International er situationen lige så stille ved at vende, da regnen ikke er så voldsom længere.

Dog er vandstanden i landets store floder endnu over niveau, og der er stadig meget arbejde for Plan, andre humanitære organisationer og myndighederne.

 

Kilder: Plan International, Reuters, Dhaka Tribune, Prothom Alo.