Bangladesh mærker følgerne af oversvømmelserne | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Bangladesh mærker følgerne af oversvømmelserne

18 august 2017
Opdateret 23. august: Bangladesh har siden den 15. august været ramt af voldsomme oversvømmelser, og flere områder i landet drukner stadig i vandmasserne.

Familien forsøger at forlade de oversvømne områder i BangladeshFamilien forsøger at forlade de oversvømne områder i Bangladesh

Oversvømmelserne er nu nået til 27 distrikter i det nordlige Bangladesh. Værst ser det stadig ud i følgende distrikterne: Rangpur, Rajshahi, Dhaka og Sylhet. Nye tal viser, at 5.7 millioner er berørte af oversvømmelserne. 1.4 millioner af de berørte lever under ekstrem fattigdom.

Tusindvis af familier har mistet deres hjem, og mange af deres ejendele er skyllet væk.

Der er stadig et stort behov for basale ting så som, husly, mad, tøj, medicin, rent vand og sanitet.

Der er massive skader på infrastrukturen, hvoraf de fleste veje i de ramte områder står under vand. Flere uddannelsesinstitutioner og sundhedsklinikker har været lukket.

Plans ansatte i Bangladesh har siden den 15. august kæmpet med at få bragt hjælpen ud til alle distrikter. Vi har blandt andet distribueret sikkert vand til lokalsamfund i Kurigramm-distriktet ved hjælp af tre vandrensningsanlæg og vandrensende tabletter, der er nået ud til 10.000 borgere.

Ingen af Plans fadderbørn og familier er berørte af situationen. Vi følger situationen i Bangladesh nøje og vil løbende komme med flere opdateringer.

Bangladesh er et af verdens fattigste og mest tætbefolkede lande. Gennem landet løber to store floder, Brahmaputra og Ganges, som er medvirkende til mange oversvømmelser.