Plan Danmark indgår partnerskabsaftale med Danida: Fokus på unge i byerne | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Plan Danmark indgår partnerskabsaftale med Danida: Fokus på unge i byerne

3 juli 2017
Plan Danmark kan i de næste fire år løfte indsatsen for børn og unges ret til trygge byer at bo i. Med en partnerskabsaftale med Danida skal Plan Danmark sammen med lokale partnere arbejde for at mindske vold, utryghed og overgreb i storbyernes slum.

Foto: Niels Busch

Byernes slumområder er i dag hjem for næsten en milliard mennesker. Plan Danmark har netop indgået en partnerskabsaftale med Danida, hvor fokus er på bedre levevilkår for børn og unge i slummen i storbyerne i Etiopien, Uganda, Kenya og Zimbabwe. Det kommer til at ske med Plans lokale partnere og de unge i slummen.

”Vi er stolte og utroligt glade for, at Danida har valgt at støtte vores arbejde med unge i byerne. Det er en fantastisk mulighed for at sætte endnu mere fokus på, at unge kvinder kan vokse op uden frygt for overgreb og vold,” siger Gwen Wisti, adm. direktør i Plan Danmark.

Plan Danmark vil bidrage til, at unge er med til at skabe bæredygtige byer 

Gennem de seneste ti år har Plan Danmark allerede arbejdet med børn og unge i byernes slum med støtte fra blandt andre EU og en programaftale med CISU. Partnerskabsaftalen betyder, at Plan Danmark i højere grad kan sætte byens slum i centrum af udviklingsdagsordenen.

Slumområder ligger ofte side om side med regeringskontorerne og skyskraberne, men børn og unge fra slummen er lysår fra indflydelse og bæredygtige indtægtsmuligheder. Det kan ikke være rigtigt, at millioner af børn og unge skal vokse op under farlige og undertrykkende forhold i verdens storbyer.

Med partnerskabssaftalen kommer Plan Danmark til at arbejde med unge kvinder og mænd på kanten af samfundet, der udnyttes i urimelige arbejdsforhold, tvinges til kriminalitet eller flygter mod Europa i jagten på et bedre liv.

”Plan Danmark vil bidrage til, at unge er med til at skabe bæredygtige byer og får en god fremtid med deres familier. Over halvdelen af verdens befolkning bor i byerne, og vi kan kun nå verdensmålene, hvis vi sætter ind her,” siger Gwen Wisti, adm. direktør i Plan Danmark.

Partnerskabsaftalen mellem Plan Danmark og Danida løber fra 2018-2021.