Unge dokumenterer og deler deres slum på Instagram | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Unge dokumenterer og deler deres slum på Instagram

14 juni 2017
De fleste kender ikke til levevilkårene i storbyernes slum. Det er ungdomsgrupper i Bangladesh, Zambia og Zimbabwe ved at ændre på ved at dele deres slumfotos på Instagram.

På Instagram kan du få et unikt indblik ind i, hvordan livet er i storbyernes slum. Der er blandt andet fotos af overfyldte latriner, oversvømmede huse og unge, der opfører gadeteater, hvor de både underholder og oplyser om deres problemer.

Billederne er taget af ungdomsgrupper i blandt andet Bangladesh, Zambia og Zimbabwe. De har fået træning af Plans lokale partnerorganisationer i at dokumentere deres slum ved hjælp af tablets, det sker med støtte fra Danida.

Følg de unge på Instagram under #ReframeTheCity 

Flere mennesker bor i byerne end på landet

Op mod en milliard mennesker over hele kloden bor i slum. Selv om slumområderne ligger midt i byen, klods op af byens skyskrabere og forretningscentre, er de fattige områder mange steder helt sorte pletter på landkortet. Der findes kun lidt data om områderne, og myndighederne prioriterer sjældent at finde løsninger på de mange problemer.

Slummen skal være synlig

Problemerne i byernes slum er massive. Vold er udbredt, der mangler skoler, lægehjælp, affaldsopsamling, og forureningen er voldsom.

Under hashtagget #ReframeTheCity uploader ungdomsgrupperne billeder af deres problemer og billeder af, hvordan de forsøger at ændre deres område til det bedre. Du kan følge de unge på Instagram under @Reframe_Dhaka, @Reframe_Harare og @Reframe_Lusaka.

Plan Danmark arbejder i storbyernes slum for at styrke unges rettigheder og medbestemmelse i byerne. Læs mere om slummen på Reframethecity.com.