18-årige Kristine Sloth støtter jævnaldrende piger i Kenya | Plan Danmark Gå til hovedindhold

18-årige Kristine Sloth støtter jævnaldrende piger i Kenya

4 maj 2017
Kristine Sloth fra Aalborg er Plans nye ambassadør. Hun har lavet sin egen kampagne, hvor hun indsamler penge til genanvendelige bind og seksualundervisning til piger i Kenya.

Doreen gjorde stort indtryk på Kristine. Doreen fortalte om sit liv, og hvordan hun blev gift som 15-årig og har en søn på to år. Foto: Georgina Goodwin

Kristine Sloth lever af at lave videoer til YouTube, hvor hun fortælle om sit liv og emner, der især interesserer unge piger. De mest populære videoer er set mere end 500.000 gange.

Ønsket om at gøre noget ekstra

I mange år har Kristines familie været Planfadder, og Kristine kender til Plans arbejde. Men hun vil gerne gøre noget ekstra, så hun har taget initiativ til at lave sin egen indsamlingskampane ’GI' ET BIND’.

Hun har opfordret sine mange følgere til at give 18 kroner til et genanvendeligt menstruationsbind og seksualundervisning til piger i Kenya. 

Jeg vil gøre en positiv forskel med det, jeg kan

Man kan støtte hendes kampagne, hvor pengene går gennem Plan, ved at sende en SMS med teksten BIND til 1231 eller ved at sende at 18 kroner via MobilePay til 20 53 07 01.

Kristine har indsamlet mere end 60.000 kroner, og kampagnen er ikke slut endnu.

Mødet med de unge piger

Kristine Sloth har sammen med Plan rejst til Bondo i Kenya for at aflevere de første bind og møde de jævnaldrende piger, som hun støtter.  

”Jeg vil gøre en positiv forskel med det, jeg kan,” siger Kristine Sloth

Menstruationsbindene er lavet af fibre, der gør at bindene er sterile, når de skylles i vand. Det sikrer, at bindene ikke giver pigerne infektioner i underlivet.

Derfor er bind vigtige

Mange piger fra fattige familier i Bondo dropper ud af skolen, når de får deres menstruation, fordi de ikke har bind eller tamponer, så de bløder igennem deres skoleuniform.

Menstruationsbindene har en stor betydning for pigerne, der nu kan blive i skolen og færdiggøre deres uddannelse. På sigt har pigerne større chance for få et job og tjene deres egne penge. 

Se, videoer fra Kristines rejse til Kenya