Oplev to gratis fotoudstillinger | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Oplev to gratis fotoudstillinger

7 april 2017
Du har nu chancen for at komme hel tæt på livet i slummen og høre om, hvordan det er, at være mor, når man selv er barn. Plan står bag to fotoudstillinger fra den 7. april - 25. maj i DGI-byen i København.

Den anerkendte fotograf Kenneth Nguyen har sammen med Plan Danmark besøgt unge i to slumområder i Sierra Leone og Zambia, som er blevet til udstillingen ’SE MIN SLUM’.

I slummen er boligerne faldefærdige, familier lever meget tæt, der mangler rent vand og hundrede mennesker deles om ét toilet, og der heller ingen kloakering eller skraldeopsamling.

Hver dag fødes tusindvis af børn i slum i hele verden, og vilkårene virker håbløse. Men de unge i slummen i Freetown og Lusaka gør alt, hvad de kan for at bryde med fattigdommen og håbløsheden, hvilket er omdrejningspunktet for Plans fotoudstilling i DGI-byen.

Billederne er ledsaget af tekster, der forklarer, hvordan problematikkerne i slummen spiller ind i FN’s Verdensmål for 2030. Fotoudstillingen er økonomisk støttet af CISU.

Fotoudstilling om livet som ung mor

Nummer to fotoudstilling hedder #childmothers, og den tager dig helt tæt på livet som ung mor i forskellige dele af verden. 

To millioner piger under 15 år, bliver mødre hvert år

Den ansete fotograf Pieter ten Hoopen og journalist Sofia Klemming Nordenskjöld har mødt og talt med piger på tre kontinenter, om hvordan det er, at være mor, når man ikke selv er voksen. 

Hvert eneste år føder omkring to millioner piger et barn, inden de fylder 15 år. Billederne sætter fokus på, hvordan pigerne mister deres barndom til voksenlivet – ofte i mod deres vilje.

Udstillingen er et samarbejde mellem Plan International og UNFPA, og på childmothers.org kan du kan læse og se video om pigerne, der optræder i udstillingen. 

Der er brug for en større indsats for at beskytte piger, så de kan tage deres egne valg i livet, og for at give dem, der allerede er mødre, en bedre mulighed for at gå i skole igen og forfølge deres drømme.

Du kan støtte Plans Pigefond her, hvis du vil gøre en forskel for pigerne.