Jeres støtte til Nødhjælpsfonden redder liv | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Jeres støtte til Nødhjælpsfonden redder liv

24 februar 2017
Katastrofer rammer hvert år verdens fattigste lande, og børnene er de mest sårbare. Når du støtter Plans Nødhjælpsfond, sikrer du, at nødhjælpen når hurtigere frem. En ny rapport fortæller om resultaterne.

Syriske børn, der har oplevet krigens rædsler, får psykologhjælp og skolegang med støtte fra Plan. Foto: Plan / Ahmed Zakaria

Indsamlingerne til Nødhjælpsfonden er i 2016 gået til to projekter. Det ene er at hjælpe syriske familier, der er flygtet fra deres hjem og nu befinder sig i Egypten. Det andet projekt er i Etiopien, hvor vi hjælper befolkningen, som sulter på grund af en langvarig tørke. Læs, hele Plans Nødhjælpsrapport 2016/2017.

Syriske flygtninge får hjælp 

Livet som flygtning i Egypten er en desperat kamp for mad og husly, hvilket får flere familier til at krydse Middelhavet i båd med livet som indsats for at komme til Europa. Gennem Nødhjælpsfonden har Plan støttet syriske flygtninge, der befinder sig i Egypten.

Familierne har blandt andet fået tæpper og jakker, så de kan klare vinteren. De mest udsatte får også mindre pengebeløb, så de kan købe mad og leje et værelse, hvor de kan sove. Mere end 30.000 børn har fået hjælp.

Vi har uddelt skolelegater, skoleuniformer, bøger og skriveredskaber til børnene. De voksne har fået undervisning i, hvordan de kommer ind på det egyptiske jobmarked. Flere end 117.000 syriske flygtninge har dog fortsat brug for akut støtte i Egypten. 

Læs mere om, hvordan du kan støtte Plans Nødhjælpsfond.

UDDELING AF MAD OG VAND REDDER LIV I ETIOPIEN

Mere end fem millioner mennesker har akut brug for vand og mad i Etiopien. Det er nemlig knastørt i det østafrikanske land, hvor befolkningen gennemlever den værste tørke i 30 år. Størstedelen af befolkningen bor i landområder og er afhængige af lokale afgrøder og landbrugsdyr. 

Flere end 63.000 børn har fået mad og vand i Etiopien

Vi er til stede i de mest afsidesliggende områder af Etiopien – også der, hvor vejene er så dårlige, at bilerne ikke kan komme frem. Gennem Plan har flere end 63.000 børn under fem år og omkring 52.000 gravide og ammende mødre fået mad og vand.

To drenge henter sække med mad fra et af Plans sundhedscentre i Amhara regionen. Foto: Plan / Michael Tewelde

Bønderne har fået hjælp til at redde deres marker og dyr, og de har fået træning i nye modstandsdygtige dyrkningsmetoder. Vi har også uddelt såsæd, så den næste høst kan sikres. Flere end 83.000 husstande har fået hjælp.