Sisse Fisker og Peter Mygind støtter Plan i kampen for verdens fattigste piger | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Sisse Fisker og Peter Mygind støtter Plan i kampen for verdens fattigste piger

3 oktober 2016
Hvert andet sekund bliver en pige giftet bort, og 63 millioner piger mangler på skolebænken. De sørgelige tal har fået Peter Mygind og Sisse Fisker til at støtte op om Plans arbejde for udsatte piger.

Sisse Fisker og Peter Mygind står sammen viser et billede af deres fadderbørn

Officielt har piger de samme rettigheder som drenge, men virkeligheden ser anderledes ud. Den 11. oktober er FN's internationale Pigedag, hvor Plan sætter fokus på, at 15 millioner piger under 18 år giftes bort hvert år, flere end 120 millioner piger har været udsat for voldtægt eller seksuelle overgreb og omkring 63 millioner piger går ikke i skole. 

Det var fantastisk med egne øjne at se, at det gør en stor forskel for pigerne, deres fremtid og familier.

De hårde betingelser som millioner af piger må leve med hver eneste dag, er årsagen til at Peter Mygind og Sisse Fisker er gået ind i kampen for pigerne og er blevet Plan-ambassadører. De er samtidig også begge planfadder til piger, fordi de ønsker at gøre en forskel for pigerne, der ofte er de mest udsatte i lokalsamfundene.  

Sisse Fisker, hendes mand og to sønner er planfadder til to piger, der bor i Peru. Sisse Fisker besøgte hendes fadderbarn Jenifer i landets nordlige Piura-provins i 2016:

”Det var fantastisk med egne øjne at se, at det gør en stor forskel for pigerne, deres fremtid og familier.”

Peter Mygind har været planfadder siden 1997, og han har støttet flere børn gennem tiden. Nu støtter Peter Mygind en lille pige, der hedder Emma og bor i Zambia, og hans to sønner støtter Emmas bror, Bernard. Familien besøgte fadderbørnene for to år siden.

I anledningen af Pigedagen vil Sisse Fisker og Peter Mygind som Plan-ambassadører være med til at sætte ekstra fokus på de mange millioner af udsatte piger, der har brug for støtte, så de får de samme rettigheder som deres brødre.  

Du kan også være med til at støtte pigerne via Plans Pigefond.