JEWLSCPH og Plan i kamp mod børneægteskaber | Plan Danmark Gå til hovedindhold

JEWLSCPH og Plan i kamp mod børneægteskaber

25 august 2016
Hvert år bliver 15 millioner piger giftet bort mod deres vilje – det svarer til et børneægteskab hvert andet sekund! JEWLSCPH og Plan har indgået et nyt samarbejde. Når du køber de populære øreringe PURE DROPS går 50 kr. direkte til Plans arbejde med at stoppe børneægteskaber. Kampagnen starter på FN's Internationale Pigedag d. 11. oktober og løber året ud.

Mai Manniche med hendes nydesignede øreringe DROPS

Den 11. oktober er det FN’s Internationale Pigedag. Hvert år markerer Plan dagen og sætter i år fokus på børneægteskaber. Vi betragter børneægteskaber som tvangsægteskaber og et groft brud på menneskerettighederne og Børnekonventionen. Når du køber de fine øreringe ’Pure Drops’ fra den populære smykkevirksomhed, JWLSCPH, kan du samtidig støtte udsatte piger. I et nyt samarbejde støtter virksomheden nemlig Plans arbejde for at afskaffe børneægteskaber.  

Plans Pigefond arbejder konkret for at forhindre nye børneægteskaber ved at påvirke sociale normer og hjælpe kvinder, der er blevet giftet bort som børn. I 2016/17 har Plan pigeprojekter i Zimbabwe, Zambia, Kenya og Bangladesh – og det er disse piger, JEWLSCPH nu aktivt støtter:

Mai Manniche donerer de populære øreringe PURE DROPS til Plan. Fra pigedagen den 11. oktober og frem til 31. december donerer JWELSCPH 50 kr. direkte til Plans Pigefond for hver solgte par øreringe. 

Mai Manniche er også blevet fadder til en pige: ”Jeg får mange af mine smykker produceret i Indien, hvor livet som pige er særligt hårdt og uretfærdigt. Jeg er Planfadder til 15-årige Laxmi fra Udaipur og mit store håb er, at hun får en uddannelse og ikke ender med at blive giftet bort mod sin vilje ligesom millioner af andre piger. Som fadder er jeg i hvert fald med til at sikre, at Laxmi og andre piger er oplyst om deres rettigheder og ikke mindst retten til at bestemme over deres egen krop.”

Om JEWLSCPH

Mai Manniche står bag smykkefirmaet JEWLSCPH, som hun driver sammen med sin mor Vibeke Manniche og bror David Manniche. Alle smykkerne er lavet i ædelmetal og ædelsten.

Om øreringene:

PURE DROPS Øreringene er lavet i 24 karat forgyldt sterling sølv med en smuk facetslebet hvid topas-ædelsten.  Øreringene måler ca. 11 x 7 mm. Vejl. pris: 749 kr