JORDSKÆLV I EQUADOR: MINDST 600 MENNESKER DRÆBT | Plan Danmark Gå til hovedindhold

JORDSKÆLV I EQUADOR: MINDST 600 MENNESKER DRÆBT

18 april 2016
Flere end 600 mennesker mistede livet, over 30.000 blev såret, og tusindvis af familier mistede deres hjem, da Equador blev ramt af et kraftigt jordskælv i april. Plan uddeler nødhjælp til de berørte familier og bygger børnevenlige områder til landets mest udsatte børn.

Oversigt over de ramte områder af jordskælvet i Ecuador

Jordskælvet ramte den nordvestlige del af Equador d. 16. april og målte 7,8 på ricter-skalaen. Seks provinser i det sydamerikanske land er lige nu i undtagelsestilstand: Esmeraldas, Los Rios, Manabí, Santa Elena, Guayas og Santo Domingo.

Plan er til stede i Equadors jordskælvramte områder og uddeler mad, rent vand, medicin, madrasser og telte til de tusindvis af mennesker, der er berørt af katastrofen. I alt bor 22.421 mennesker i teltlejre lige nu.

Børn er altid de mest sårbare i en katastrofesituation, og Plan sørger for, at de børn, der har mistet deres hjem, har et trygt stede at være. Vi har modtaget midler til at kunne bygge 16 børnevenlige områder til de jordskælvsramte børn. Her kan de opholde sig, lege og lære, mens det massive genopbygningsarbejde af huse og skoler står på.

Manabí er et af de områder, som jordskælvet er gået hårdest ud over. Mere end 60.000 indbyggere har akut brug for nødhjælp og behovet for at bygge trygge områder til børnene er enormt her. I byerne rapporteres om seksuelle overgreb som følge af jordskælvet, så det er særligt i de urbane områder, Manabís børn brug for trygge steder at opholde sig.

"Plan har arbejdet i Manabí i mange år. Derfor har vi en stærk relation til børnene i området. Det hjælper os meget i vores arbejde lige nu med at uddele nødhjælp og hjælpe de udsatte børn og deres familier,” fortæller Plans direktør i Equador, Rossana Viteri.

Vi vil løbende opdatere om situationen i Equador. Hvis der er sket noget med dit fadderbarn eller barnets familie, vil du som fadder få direkte besked.