ZIKA-virus: Plan bekæmper spredning af sygdommen | Plan Danmark Gå til hovedindhold

ZIKA-virus: Plan bekæmper spredning af sygdommen

2 februar 2016
Mandag den 1. februar erklærede verdenssundhedsorganisationen ZIKA-virussen for en global trussel. Sygdommen spredes via myggestik og hærger lige nu i Latinamerika, hvor Plan arbejder i 12 forskellige lande.

Infografik der viser hvor der i øjeblikket er udbrud af Zika-virus.

Sygdommen kan ikke behandles, og der findes ikke en vaccine. Virussen har konsekvenser for gravide kvinder, der bliver smittet. De føder børn med svære misdannelser, og det rammer endnu hårdere i familier, der i forvejen lever langt under fattigdomsgrænsen. Plan har solide erfaringer med at tackle og behandle viraer, som smitter via myggestik - blandt andet malaria og denguefeber. Derfor er Plan også i højeste beredskab og klar til at hjælpe i de områder, hvor vi arbejder i Latinamerika. Lige nu er Plans indsats fokuseret på oplyse om sygdommen og derudover at sørge for, at sygdommen ikke spreder sig.

Hvis ZIKA-virussen rammer dit fadderbarns familie, giver vi dig direkte besked.