Plan støtter syriske flygtninge | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Plan støtter syriske flygtninge

29 januar 2016
11-årige Nada sidder mellem sine nye skolekammerater. Hun er flygtet fra Syrien sammen med sin to år ældre søster Nawara og deres forældre. Gennem Plan har både Nada og Nawara fået mulighed for at starte i skole i Egypten.

11-årige Nada sidder mellem sine nye skolekammerater. Hun er flygtet fra Syrien sammen med sin to år ældre søster Nawara og deres forældre. Gennem Plan har både Nada og Nawara fået mulighed for at starte i skole i Egypten.

Nada savner sine gamle klassekammerater i Syrien, og det er tre år siden, hun sidst har set dem. Men den målrettede pige er også glad. At hun nu går i skole betyder nemlig, at hun igen tør håbe på, at drømmen om en uddannelse som lærerinde kan blive virkelighed.

Plan støtter flygtninge i de lande, hvor vi arbejder. I Egypten har Plan siden 2014 støttet mere end 15.000 børn på flugt. Vi sørger for, at børnene får lægehjælp, mad, sikre steder at opholde sig, og vi opretter 40 nye skoler i de områder af Egypten, hvor de syriske flygtninge nu er bosat. Det er en indsats, der over de næste to år kommer 60.000 børn til gode. Plan sørger også for, at børnene og deres familier får krisehjælp, så de kan bearbejde deres traumer fra krig og flugt.

Plan International blev grundlagt for 78 år siden med præcis det formål at tage sig af flygtningebørn under Den Spanske Borgerkrig. Derfor er det også en selvfølge, at Plan nu hjælper flygtningebørn i de lande, hvor vi allerede arbejder.