Mormor fik et ekstra barn i gave | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Mormor fik et ekstra barn i gave

Gaveidéer kan være svære at finde på. Dette var også tilfældet, da jeg skulle til fødselsdag hos min mormor. Men jeg fandt den perfekte gave: et fadderbarn.

Jeg hedder Nickie Mariager-Lam og er 28 år. De sidste tre år har jeg boet i Cambodja.

I april var jeg hjemme i Danmark for at fejre min mormors 74 års fødselsdag på Lolland, men jeg kunne ikke finde på en gaveide til kvinden, der har alt.

Pludselig kom jeg i tanke om at give hende et fadderbarn i Cambodja gennem Plan Danmark. På den måde kunne min mormor lære noget om det land og den kultur, hvor min mand og jeg bor og arbejder. Samtidig gør det en forskel i et barns liv. Så i fødselsdagsgave fik min mormor endnu et barn til børneflokken - nemlig Puth på 10 år fra Cambodja.

Mormor køber rygsæk til Puth

Efter de første brevudvekslinger mellem min mormor og Puth, ville min mormor give en gave til Puth. Hun købte en skoletaske og fyldte den med diverse små gaver, som hun var sikker på, at Puth ville elske. Min mand og jeg var i Danmark i løbet af sommeren, så vi tog den med til Cambodja for selv at overrække gaven. Sammen med lokale medarbejdere fra Plan arrangerede vi besøget.

Støtten går til en ny skole

I begyndelsen af november mødtes vi tidligt om morgenen med to Plan-medarbejdere, som var vores guider under besøget. Første stop på turen var ved en skole, som er renoveret med støtte fra fadderskabsdonationer. Skoleinspektøren fortalte livligt om, hvordan skolen førhen havde været en forfalden bygning med to lokaler til seks klasser, og hvor taget var faldet sammen i det ene lokale. Nu var der opført en ny skolebygning, hvor der var masser af plads til de 460 elever samt et lærerværelse og et bibliotek.

Barnebarn besøger fadderbarn

Efter skolebesøget skulle vi møde Puth, men området var ret øde, fordi de fleste børn var i skole, og forældrene arbejdede i marken. Efter et kvarters tid mødte vi dog nogle af Puths venner, som kunne lede os i den rigtige retning. Da vi fandt Puth, var hun ret genert, hvilket var helt forståeligt, da 15-20 nysgerrige tilskuere stimlede sammen om os.

Puth gav os en rundvisning i området, hvor hun smilende udpegede, hvor hendes venner og familiemedlemmer bor. Gåturen fik hende til at føle sig bedre tilpas. Tilbage ved hendes hus fik Puth og hendes lillebror de små gaver, som vi havde med. Den største succes var et langt sjippetorv, som Puth og hendes veninder indviede med det samme.

Efter halvanden time måtte vi sige farvel. Puth skulle i skole med sin nye taske på ryggen, hun går nemlig i skole hver eftermiddag. Før vi tog af sted insisterede Puths mormor på, at vi skulle tage billeder af hele familien. Samme aften fik jeg billederne printet, så Plan-medarbejderen kunne tage dem med næste gang, han skulle til landsbyen.