LTH Group i Kenya | Plan Danmark Gå til hovedindhold

LTH Group i Kenya

Det var en stor begivenhed, da Bur-Lowo skole i det vestlige Kenya fik besøg fra det sønderjyske firma, der har finansieret genopbygningen af den før så miserable grundskole. Da dagens æresgæster ankom til den nu solide og attraktive skole, bød eleverne begejstret velkommen med sang. Også lærere, forældre og repræsentanter fra de lokale myndigheder stod parat til tage imod Dorte Baumgart og Allan Thomsen, medarbejdere hos LTH Group A/S.

De to medarbejdere oplevede selv, hvordan deres firmas bidrag har gjort Bur-Lowo til den skole i Bondo distrikt, der har de bedste forhold - takket være LTH Group A/S er der nu solide klasseværelser, en stor vandtank til drikkevand, hygiejniske latriner, et lille bibliotek, en køkkenhave samt en trænet skolebestyrelse. Det har givet et godt indlæringsmiljø og gjort skolen yderst populær blandt områdets børn.

På denne varme og solskinsrige oktober-dag mærkede Dorte og Allan  selv den forskel, som genopbygningen har betydet for skolens 225 elever - og som vil få betydning for mange børn i årene frem.

Dagen igennem blev de underholdt med sang, dans, digte og taler - og som traditionen byder på disse kanter, skulle gæsterne også selv vise deres danseevner. Dorte og Allan fik også besøgt deres to fadderbørn - og de selvfølgelig også de otte andre elever, som deres kollegaer hos LTH Group A/S er faddere til. En stor oplevelse, som der vil blive talt om i lang tid fremover - både i Sønderjylland og i Bondo.

Koncernen, der med hovedkvarter i Aabenraa omfatter virksomhederne All Tyres A/S, ScanBalt A/S og Krone Skandinavien A/S, har det sidste halvandet år støttet genopbygningen af Bur-Lowo Primary School via Plan Danmark.