Genanvendelige bind holder unge piger i skolen | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Genanvendelige bind holder unge piger i skolen

I det fattige Bondo-distrikt i Kenya dropper pigerne ofte ud af skolen, når de får deres menstruation. Plan støtter med genanvendelige bind, nye latriner og seksualundervisning på skolerne, så flere piger gennemfører deres skolegang. Det øger deres chancer for at bryde ud af fattigdom. 

Ofte har piger og deres familier ikke råd til bind i den fattige Bondo-provins i Kenya. Det betyder, at pigerne dropper ud af skolen, når de kommer i puberteten og får deres menstruation. Fordi de bløder igennem deres skoleuniform, og de har ikke noget sted på skolen at vaske sig eller skifte tøj.

Vi behøver ikke længere at bruge aviser, gamle klude eller rengøringssvampe, når vi har menstruation

Når pigerne bliver hjemme fra skole, går de glip af mange timers undervisning hver måned, og desværre dropper mange af dem også ud af skolen.

Bind gør en forskel for pigernes fremtid

Med støtte fra Plans Pigefond uddeler Plan genanvendelige sterile bind til pigerne, så de kan blive i skolen. Det øger deres chance for at bryde ud af fattigdom. 

 ”Vi behøver ikke længere at bruge aviser, gamle klude eller rengøringssvampe, når vi har menstruation,” siger Jane, der er elev på Thim Primary School.

Du kan give tre piger genanvendelige bind ved at sende en SMS med teksten PIGE til 1231, det koster 50 kroner.

Plan bygger også nye latriner, vaskerum til pigerne og vandtanke til opsamling af regnvand. Det forbedrer hygiejnen på skolerne og giver pigerne det nødvendige privatliv. Desuden får eleverne seksualundervisning, og de lærer om sundhed, hygiejne og deres rettigheder.

 

Plan har hjulpet med at genopbygge skoler i Bondo i Kenya siden 2007. Fra 2013 er indsatsen målrettet piger, da de er den mest udsatte gruppe i lokalsamfundet. 

Du kan støtte Plans pigefond her.