Isacc om fadderbesøg: ”Bare gør det!” | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Isacc om fadderbesøg: ”Bare gør det!”

Man skal ikke tænke så meget over det, man skal bare gøre det. Sådan lyder rådet fra Isacc, som har besøgt sit fadderbarn i Sri Lanka, hvor han også selv er født.

I 1986 flygtede Isacc Subra og hans familie fra Sri Lanka til Danmark. I dag bor han på Østerbro i København og er Planfadder til pigen Shalani på fem år i Sri Lanka, som han besøgte i september.

”Jeg har været fadder for hende i to år, fordi jeg synes, det er vigtigt at hjælpe andre. Jeg har altid tænkt, at når jeg var færdig med at studere og havde råd til lidt mere, så skulle jeg gøre det her.”

Isacc besøgte sit fadderbarn sammen med sin far, som er flyttet tilbage til Sri Lanka:

”Besøget var virkelig fedt, lærerigt og tankevækkende, fordi vi ikke går rundt i hverdagen og tænker over, hvor godt, vi har det i Danmark og i I-lande generelt. Når man lever som fattig, skal man knokle for mad, varme og tøj.” 

Isacc kunne med det samme kende varmen fra Sri Lanka, og da de ankom til området, bad folk og var meget taknemmelige for besøget.

På besøget plantede Isacc og Shalani et mangotræ sammen for at huske mødet og som et symbol på fremtidig kontakt. Shalani har to søskende, en mor og en far.

”Faren er landmand, og familien bor i en landsby, hvor der er tørke. Det har ikke regnet i seks måneder, og det går jo ud over familiens indkomst. Jeg kunne se i hans øjne, at han virkelig var glad og satte pris på min hjælp,” fortæller Isacc.

Støtten går til hele lokalområdet

En af de ting, som Isacc oplevede, var, at hans bidrag ikke kun går til Shalani. I stedet går det til hele lokalområdet og Plans udviklingsprojekter.

Isacc besøgte også en skole, som han gennem sit fadderskab er med til at støtte. På skolen var der lagt rør ind til rent drikkevand, og der var lavet toiletfaciliteter. Førhen var det ikke muligt for eleverne at komme på toilettet eller at drikke vand på skolen.

Hvis andre Planfaddere overvejer at besøge deres fadderbarn, er rådet fra Isacc enkelt: Gør det! Man skal ikke tænke så meget over det, man skal bare gøre det.

”Vi fik en fin introduktion om lokale forhold, om Plans arbejde og om Sri Lanka generelt, og vi fik to guider tilknyttet. Besøget kan kun anbefales, jeg giver det ti ud af ti. Det kan virkelig varmt anbefales.”