Far og datter fra Bornholm besøger fadderbørn i Kina | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Far og datter fra Bornholm besøger fadderbørn i Kina

Brian Wellbelove gav sin datter, Molly, et fadderskab i fødselsdagsgave, da hun fyldte tre år. Det er i dag næsten 10 år siden. I 2017 rejste far og datter til Kina for at besøge fadderbarnet Huanzhen og hendes familie.

Skolebørn i Kina og danske faddere

For Brian Wellbelove, som bor på Bornholm og er sygeplejerske, er det en selvfølgelig at hjælpe, hvor han kan. Han har et fadderbarn med sin datter, Molly, og så har han givet et fadderskab til en kollega i 50-års fødselsdagsgade. Begge børn bor i Kina.

Vi købte bamser til pigerne og sjippetove og slik til deres klasse

”Jeg skulle besøge en ven og rejse rundt i Kina med min datter. Ved et tilfælde opdagede jeg, at vi kom forbi den by, hvor vores fadderbørn bor,” fortæller Brian.

Der blev sendt breve inden rejsen

Brian tog kontakt til Plan og fik arrangeret at besøge begge fadderbørn, Jiao på 10 år og Huanzhen på 12 år, og deres familier sammen med sin datter, Molly. Inden afrejse sendte Brian og Molly et brev til begge piger om, at de planlage en rejse til Kina.

Huanzhen på 12 år sendte et brev tilbage med en tegning af et dansk og kinesisk flag og et lille brev om, at hun glædede sig til besøget, fortæller Brian og fortsætter:

”Vi købte en bamse til hver af pigerne og lange sjippetove og slik til deres klassekammerater.”

Fadderbarn har fået bamse af fadder

Det var en god oplevelse at mødes i virkeligheden

Det ene fadderbarn bor i et område med en æbleplantage, så barnets familie serverede en masse forskellige æbler.  

”Det var en rigtig god oplevelse at møde pigerne i virkeligheden. Huanzhen og Molly er nærmest jævnaldrende, og vi fik et godt indblik i, hvordan familierne bor, og hvad vores støtte går til,” siger Brian.

En medarbejder fra Plan hjalp med at tolke og viste dem rundt. Molly og Brian var også forbi fadderbørnenes skole, hvor Plan har flere projekter.

”Eleverne havde fået et nyt bibliotek og en ny sovehal, og de havde fået bedre adgang til vand og sanitet. Skolen var meget slidt ligesom børnenes tøj, men det var rart at se, at der var sket forbedringer,” fortæller Brian.

Fadderbarn på skole i Kina

De første danske faddere, som var på besøg

Kina kan være et svært land at rejse i, da de færreste beboere taler engelsk. I det område, hvor fadderbørnene bor, er det sjældent, at udlændinge kommer forbi.  

”Vi var de første danske faddere, som besøgte deres fadderbarn, så direktøren for Plans kontor i området troppede op og sagde hej,” siger Brian.

Brian har været flere gange i Kina, men for datteren Molly var besøget en stor oplevelse. Især besøget hos de to fadderbørn.

”Det var et rigtig godt besøg og en rigtig god tur. Det bliver nemmere at skrive sammen nu, hvor vi har mødt hinanden,” slutter Brian.