Fadderbidrag, fradrag og Betalingsservice | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Fadderbidrag, fradrag og Betalingsservice

Alle fadderbidrag og donationer til Plan Danmark er fradragsberettigede. Vi sørger for at indberette dine bidrag til Skat, hvis du har oplyst os dit cpr-nummer.

Fadderbidrag

Pr. 1. februar 2018 koster et fadderskab 230 kr. om måneden - det svarer til 5 kr. om dagen efter skat. Faddere opkræves automatisk 230 kr. pr. fadderbarn hver måned, med mindre andet er aftalt. Bidraget betales forud. Du er naturligvis velkommen til at give mere end 230 kr. om måneden.

Fradrag

Maksimalt fradrag: I 2017 er beløbet 15.600 kr. I 2018 er beløbet 15.900 kr. Du kan læse mere om fradrag på Skats hjemmeside.
Sådan får du fradrag: Vi sørger for at indberette dine bidrag til Skat, hvis vi har dit CPR-nummer. Hvis du ønsker at oplyse os dit CPR-nummer, skal du kontakte Plan. Af sikkerhedsmæssige årsager af det ikke muligt selv at opdatere sit CPR-nummer her på sitet.

Betalingsservice

Plan kan sende flere penge til børnene, hvis du tilmelder dig Betalingsservice. På den måde sparer vi både tid og penge. Tilmeld dig eller anmod din bank om at tilmelde dig. Du skal blot afkrydse feltet på girokortet eller tilmelde betalingen via din netbank.

Årlig julegave

Du har mulighed for at give en årlig julegave til dit fadderbarns område svarende til dit månedlige fadderbidrag. Donationen går til f.eks. skolebøger, vandtanke, latriner osv. og opkræves hver oktober sammen med dit fadderbidrag. Alle bidrag og donationer er fradragsberettigede og indberettes automatisk til Skat, og du kan til enhver tid afmelde dig aftalen. Hvis du har lyst til at give en årlig gave, så kontakt os venligst her.

Gavebrev

Et gavebrev er en erklæring om, at du hvert år i mindst 10 år vil donere et fast beløb til Plans arbejde. Et gavebrev er fuldt fradragsberettiget uanset beløbets størrelse jf. Ligningslovens §12. Man kan dog maksimalt fratrække 15 procent af sin samlede indkomst. Venligst kontakt os, hvis du er interesseret i at høre nærmere.