Dansk virksomhed genopbygger skoler i Indonesien | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Dansk virksomhed genopbygger skoler i Indonesien

Nature Planet har siden 2009 genopbygget 14 skoler på fjerntliggende øer i Indonesien til stor glæde for skoleleverne.

Vi er helt derude, hvor kragerne for længst er vendt hjem og erstattet med farvestrålende sommerfugle. Sådan et sted som eventyrlystne globetrottere ville elske. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav, og den eneste lyd er palmerne, der svajer i vinden.

Problemet her er i sin enkelthed, at øerne ligger så langt væk fra Indonesiens hovedø, at myndigheder slet ikke kommer herud. Børn og voksne lever stort set uden infrastruktur og med mangelfuld beskyttelse, når katastrofer som tsunamier og cykloner rammer.

Jeg er så glad for, at vi kan hjælpe børnene med en bedre skolegang og dermed måske en en bedre chance i livet.

Siden 2009 har den danske virksomhed Nature Planet genopbygget 14 skoler i Indonesien. Ti af skolerne ligger på to små øer i den østlige del af landet.

Tidligere i år rejste Nature Planets to direktører med Plan til Lembata og Flores Island for at se de resultater, de er med til at skabe, og møde de børn, der får glæde af projekterne.

Besøget var ikke kun en stor oplevelse for Anne Dorthe Hjort og Michael Severin. Mange af de små landsbysamfund har aldrig før haft besøg af udlændinge, så der blev taget mindst lige så mange selfies med de danske besøgende, som der blev taget den anden vej rundt.

Anne Dorthe, som er direktør ved Nature Planet, besøger nogle af de piger, som har fået nye klasseværelser. Foto: Niels Busch

Udover at genopbygge nye, sikre skoler er målet med projektet at gøre lokalsamfundene mere modstandsdygtige over for naturkatastrofer. Der udarbejdes evakueringsplaner, og alle børnene, deres familier og lokalsamfund trænes i katastrofehåndtering, så alle ved, hvad de skal gøre, næste gang katastrofen rammer i paradis. Det kan redde liv. 

Ved at købe udvalgte Nature Planet bamser, så støtter du Plans arbejde med at hjælpe usatte børn. De søde bamser kan købes i Aalborg Zoo, Den Blå Planet, Randers Regnskov, Givskud Zoo og på Planshop.dk.

Mere end 3.600 skoleelver har fået forbedret deres skolegang genem Plans samarbejde med Nature Planet.