Børn og unge i Slummen | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Børn og unge i Slummen

Op mod en milliard mennesker lever i slum. Plan Danmarks programarbejde er målrettet de mest udsatte børn og unge i slumområder i blandt andet Dhaka, Freetown og Monrovia.

Plan Danmarks programarbejde fokuserer på urbane programmer i slummen. Programmer, der bekæmper fattigdom og eksklusion ved at hjælpe med at udvikle inkluderende børne- og ungdomsvenlige byer, hvor børn og unge kan kræve deres rettigheder og aktivt være med til at øve indflydelse på deres by. Med vores programstrategi prioriteres også børns beskyttelse og unges socialøkonomiske entreprenørskab i byerne.

Plan Danmark gennemfører projekter i en række slumområder i Afrika. Vores treårige programstrategi (Danida/CISU/EU) omfatter Dhaka, Nairobi, Kairo, Alexandria, Harare, Bulawayo, Dakar, Lusaka, Freetown og  Monrovia. Her udvikler vi projekter og programmer i et tæt samarbejde med landekontorerne og de lokale civilsamfundsorganisationer (partnere).

Plan Danmark har siden opstarten af programafdelingen arbejdet med urbane programmer. Vi har gennem årene støttet landekontorer med at udvikle urbane projekter og programmer. Vores urbane arbejde er en niche i Plan International.

En gruppe børn står på en platform midt i et oversvømmet slumområde i Bangladesh

Op mod en milliard mennesker lever i slum. Det tal forventes at være fordoblet i år 2030.

Plan Danmark har særlig ekspertise i at udvikle og lede urbane programmer med vægt på:

Børn og unges aktive medborgerskaber

Vi arbejder målrettet med børn og unges aktive deltagelse og indflydelse. Dels gennem udvikling af deres kompetencer til at indgå i ligeværdige og kvalificerede dialoger med myndighederne. Dels gennem deres aktive frivillige sociale arbejde i deres egne lokalområder.

Styrkelse af civilsamfundet i byerne

Vi støtter græsrodsorganisationer såvel som professionelle NGO'er med organisationsudvikling, ledelsesudvikling, samt fortalervirksomhed, anti-korruption, og netværk indsatser.

Læs om, hvordan Operation Dagsværk støtter aktivister i Dhakas slum gennem Plan.

Fortalervirksomhed

Vores fortalervirksomhed omfatter udvikling og dokumentation af metoder, samt politisk arbejde lokalt og globalt. Vores fortalervirksomhed omfatter også den danske udviklingspolitik såvel som Plan Internationals globale strategi.

Kontakt Programchef Helle Schierbeck for yderligere information.