Besøg dit fadderbarn | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Besøg dit fadderbarn

Du har mulighed for at besøge dit fadderbarn og med egne øjne opleve barnets verden og de projekter, dine bidrag går til. Mange faddere besøger hvert år deres fadderbarn.

Det er en stor oplevelse at besøge barnet og familien, og samtidig er det en god mulighed for at opleve en anderledes kultur og se de resultater, Plan har opnået i fadderbarnets land.

Før besøget

Et fadderbesøg involverer mange mennesker og skal planlægges i god tid. Nedenfor finder du link til vores besøgsguide, som du bedes udfylde og sende til os, hvis du ønsker at besøge dit fadderbarn.

I guiden finder du bl.a. Plans retningslinjer for fadderbesøg.

Besøgsguiden med udfyldt formularer skal returneres til os senest otte uger inden den ønskede dato for dit besøg. Men send den meget gerne, så snart du går i gang med at planlægge rejse til fadderbarnets land.

Når vi har modtaget de udfyldte papirer, kontakter vi det lokale Plan-kontor, som skal kontakte familien og aftale besøgsdato, inden vi kan bekræfte den endelige dato overfor dig.

Det er derfor rart for alle at planlægge i god tid, også inden evt. flyrejser osv er købt.

Download Plans besøgsguide

Børns rettigheder og børnebeskyttelse

Der er retningslinjer for fadderbesøg, som alle faddere forpligter sig til at overholde. Det kan du læse mere om i besøgsguiden.

Vi anbefaler, at du før besøget tjekker rejseanbefalinger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Plan er kendt og velrespekteret i vores programområder, alligevel og trods sikkerheds-foranstaltninger kan der være en vis risiko forbundet med rejser til udviklingslande. Det beder vi dig tage højde for, da besøget foregår på eget ansvar.

Besøgsdagen

Selve besøget foregår altid sammen med en lokal Plan-medarbejder, som hjælper med praktiske ting som transport og evt. tolk. Samtidig kan hun/han besvare spørgsmål og fortælle dig om de lokale projekter og forhold. Du arrangerer selv rejsen til fadderbarnets land.

Nyttig viden

Fadderbesøg sker på eget ansvar, og vi anbefaler, at du undersøger sikkerheden i det land, som du ønsker at besøge, på Udenrigsministeriets hjemmeside. Tjek også regler og anbefalinger for vaccinationer på Statens Serum Institut og Rejsedoktor.dk.

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har lyst til at skrive om dit besøg på vores hjemmeside.