Podcast: Unge kvinder fortæller om deres liv i slummen | Plan Danmark Gå til hovedindhold

Podcast: Unge kvinder fortæller om deres liv i slummen

1 juni 2018
Kom helt tæt på livet i Kibera, når du lytter til Plan Børnefondens nye podcastserie Transformation, hvor piger og unge kvinder fra slummen i Kenya fortæller om livsændrende og personlige begivenheder.

Fotos: Signe Vilstrup

Daphne fortæller om sin rejse mellem USA og Kenya i podcastserien Transformation.

I podcastserien ’Transformation’ fortæller unge kvinder fra Kiberas slum åbent om store og personlige begivenheder i deres liv: Fennie fortæller om at blive mor til sin voldtægtsmands barn. Daphne forklarer, hvorfor hun forlod sine drømme i USA og rejste hjem til sin HIV-syge mor. Og Maryliz fortæller om sin frygt for at hendes familie eller politiet opdager, at hun er lesbisk.

Kvinderne i podcastserien er en del af fotoudstillingen ’Transformation’ fra Kenya af den anerkendte modefotograf Signe Vilstrup. Fortællingerne er produceret af Plan Børnefonden af Signe Holme og Maja Bygvrå.

Maryliz fortæller om livet som lesbisk i Kenya i podcastserien Transformation.

500 millioner unge og børn bor i slum

Storbyernes slumområder ligger ofte side om side med regeringskontorer og skyskrabere, men børn og unge fra slummen er langt fra at få indflydelse, at kunne tage en uddannelse og opnå en stabil indtægt. Ingen ved, hvor mange børn og unge, der vokser op under disse forhold. Men tallet er estimeret til at være mindst 500 millioner.

Jeg kunne ikke dele min historie med nogen - ikke en gang min mor 

Især piger og unge kvinder i slummen frarøves deres ret til skolegang og retten til at bestemme over deres egen krop. Seksuelle overgreb og vold er udbredt, og det er undtagelsesvis, at gerningsmændene straffes for deres handlinger.

Fennie fortæller om, hvordan hun blev voldtaget på vej hjem fra skole i podcastserien Transformation.

Plan Danmark har i mere end ti år arbejdet for børn og unges ret til trygge byer at bo i. Frem mod 2021 arbejder vi med unge kvinder og mænd på kanten af samfundet i storbyerne i Kenya, Zimbabwe, Etiopien og Uganda, der udnyttes i urimelige arbejdsforhold, tvinges til kriminalitet eller flygter mod Vesten i jagten på et bedre liv.

Link: Læs online magasin med kvinderne fra podcastserien. Teksterne er skrevet af Signe Holme på baggrund af dybdegående interviews.

Fotos af kvinderne kan opleves på Reffen

Fotoudstillingen Transformation er en del af Copenhagen Photo Festival, og frem til den 24. juni kan værkerne opleves udendørs på Reffen, Refshalevej 167, 1432 København K.

Portrætterne fra udstillingen måler 118x158 cm og sælges for en særpris a 15.000 kr. per billede. Pengene går til at forbedre vilkårene for udsatte piger og unge kvinder. Hvis du er interesseret i at købe et af Signe Vilstrups værker kontakt Andreas Malmos: andreas.malmos@plandanmark.dk